søndag den 8. december 2019

8. december

Moskrans


Dagens tips handler om mos. Mos er et fantastisk materiale til udendørs dekoration. Det holder sig friskt, og det lader sig forme. Det er nemt at skaffe, det bidrager med en fantastisk farve, og det er et materiale, man bare kan fråse i!

Så længe det ikke fryser, er det nemt at indsamle mos. Det er let at finde under grantræer, og man kan hive det af i store flader. Mens man går der og samler ind, kan man nyde stilheden i granskoven og trække vejret dybt ned i lungerne. Det er win win!


Jeg har lavet en tyk og lækker krans i mos - helt enkelt. Jeg har genbrugt en halmkrans, og jeg har ikke fjernet, det som var der før - jeg har bare bundet oven på! Det bidrager med lidt ekstra fylde. Og netop fylde var det, jeg gik efter - min krans skulle være tyk og kraftig.


Jeg har brugt mosen, som den var: med nåle, smågrene, bark og kriblekravledyr. Jeg kan godt lide det rustikke look, og når den skal hænge udendørs, behøver det ikke være så pænt.


Den færdige krans er ikke voldsom julet, den kan sagtens for lov at hænge julen ud her på den sorte væg.


Den er meget enkel i sit udtryk - nærmest puritansk! Nogen vil sige kedelig. Men man kan også bruge den som grundkrans og pynte den med lærkegrene, lavgrene fra æbletræet og store kogler. Som prikken over i'et kan der vikles en lyskæde omkring - batterihuset kan nemt skjules bag den tykke krans.


Min krans får lov at hænge helt enkel på cykelskuret - ikke for julet, men alligevel som en lille antydning af noget særligt.

 
 
__________________________________
 
 
 
I dag har jeg også trukket vinderen af min give-away.
Tusinde tak til alle jer, som deltog.
 
Tillykke til Høneballehaven!
 
Er du sød at sende mig dine kontaktoplysningerne Lisbeth på godtfred@mvb.net, så er der snart 3 små engle på vej til dig!
_______________________________________Den 9. kalenderlåge indeholder mega kræmmerhuse til udendørs brug

 


6 kommentarer:

 1. Flot krans, bestemt ikke kedelig men rustik :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også vild med det rustikke! Lisbeth, så du, at du har vundet give-awayen?

   Slet
 2. hvor er den fin kransen... jeg får helt lyst til at klappe den, så blød den er.
  Tillykke til fru Høneballe :-)

  SvarSlet
 3. Den ser herlig blød ud, næsten som en plydsbamse.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, det er lidt plysbamse over den vamsende krans :-)

   Slet