onsdag den 25. december 2019

25. december


Rigtig glædelig jul!
 
 
Dette er julekalenderens allersidste indlæg. Min julekalender har 25 låger, fordi de første 24 dage var forberedelse til i dag, juledag, hvor vi endelig fejrer jul. For mig er det først i dag, det kulminerer - alle gøremålene gennem december var optakten, og i aftes var forfesten. I dag er højtiden.
 

 
I går citerede jeg én af mine yndlingsjulesalmer 'Hvad er det, der gør jul til noget særligt' - og nu gør jeg det igen, for den samler det væsentligste for mig:
 
 

Er stjernen bare pynt som træets kærter,
og har du flettet ægte julehjerter?
Har Gud mon tændt sit lys i dig og mig,
og har du ladet stjernen vise vej?
Ja, julens stjerne lyser, når jeg ser, det barn
i krybben er så meget mer.
 
 
Det har været fantastisk at lave julekalender på bloggen - jeg har nydt det hele vejen. Tusinde tak til alle jer, som har kigget forbi og for kommentarerne undervejs. Nu vil jeg takke af, hellige mig familien i juledagene - og nyde at julen er noget særligt.
 


4 kommentarer:

 1. Det lyder som en god idé, tænk at det først er nu, julen starter for dig, det havde jeg ikke lige gættet.
  Hyg dig med familien
  Glædelig jul

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo - her i huset ønsker manden først glædelig jul i dag - indtil da hedder det god jul! Jeg snyder lidt med lige den, men jo juledag er DAGEN. Jeg er vokset op med, at juledag var den dag, at der blev gjort mindst muligt i stalden og holdt helligdag, selvom mine forældre ikke var specielt religiøse. Faktisk håndhævede min mor, at vaskemaskinen ikke kunne køre juledag, hvilket jeg - især som teenager - syntes, var meget ubelejligt :-) Men altså juleaftens 'forfest' sætter jo gang i det hele og hører med!

   Slet
 2. Det lyder næsten som en engelsk jul?? her i huset har 1. juledag altid været "sutsko" dag, hvor man hyggede med gaverne, går tur i skoven, og spiste rester om aftenen. Og så kunne man klare familietamtam igen 2 juledag. Den er så lidt sværer at håndhæve nu ungerne er voksne, og kommer på lidt forskellige tider.
  Glædelig jul.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder meget som vores juledag - masser af tid og ingen stress - bare nydning!

   Slet