lørdag den 21. december 2019

21. december

Elegant som en mursten

Her kort før jul laver jeg en omgang nye dekorationer. De, jeg lavede i starten af december, er ved at se trætte og tørre ud efter at have stået inde i varmen. Så vi trænger til noget friskt til for alvor at sætte gang i julestemningen. Faktisk står julebarometret så højt, at jeg har brugt røde lys! 


Mange af os har en murstensform stående. I al fald har de været ret populære de seneste år med deres fine patina og rustikke look.


De kan bruges til meget og er helt oplagte til en juledekoration. Jeg har dog erfaret, at en dekoration i en murstensform ofte bliver lidt gumpetung! Sådan meget bastant og - ja - murstensagtig!

I år har jeg igen forsøgt mig med murstensformen, for jeg er ret glad for det rustikke. For at lette lidt på udtrykket har jeg valgt at sætte lysene i spyd, så de bliver hævet op over dekorationen og står på små piedestaler.


Det, synes jeg, gør tricket. Dekorationen får højde og lethed - samtidig med at formens patina får lov at træde frem.

Jeg har brugt grønt fra haven: blød ene, hebe, buskbom, broget benved, eucalyptus, grene med lav og en lærkegren. Jeg har også brugt echeveria og en smule rødlig blomst fra en buket (måske en type statice). Spyddene har jeg fundet i Plantorama i Hillerød.

 
 
Med nye lys i stagerne er vi klar til årets korteste dag - i morgen er det solhverv!
 
 
 
___________________
 
 
Bag lågen i morgen gemmer sig et lille projekt af nedfaldne grene
 


4 kommentarer:

 1. Ja det ser vi frem til. Fin dekoration min kalenderdekoration er også tør og kedelig, heldigvis venter der en ny i pavillionen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med nye på lager - smart at bruge pavillonen!

   Slet
 2. Åh ja, endelig solhverv. Så skal der lys i stagerne.
  Det er en superflot farve dine lys har.. vores oftest hvide,, men jeg kunne godt tænke mig engang imellem dem mere røde-bordoux. Men familien,,,,
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også altid brugt hvide lys, men lige netop denne røde farve går an - lysene er fra Tiger.

   Slet