tirsdag den 4. februar 2020

Februar sol - ja tak!

I dag har solen endelig skinnet - luften har været kølig og klar, og det har været dejligt. Godt nok har jeg tilbragt en stor del af dagen med et informationsmøde før knæoperationen og dermed været inden døre, men jeg har alligevel nydt det fine lys. Inden vi satte kursen mod sygehuset, nåede jeg lige en tur ud i haven.


Jeg fandt bl.a. disse to potter med perlehyacinter. De kom med ned i drivhuset, hvor de skal få lov at blomstre.


Lidt mere overrasket var jeg over at se, at de svovlgule anemoner er godt på vej. De kommer nok til at fryse om næsen i nat, hvor der er lovet frost.


Vintergækkerne er fortsat det, som blomstrer mest her. Et par krokus er lige begyndt at vise farve, juleroserne og erantis er også fine, men her er ikke så meget andet, som viser blomst endnu.

En del buske har dog begyndt at skyde - her iblandt hortensiaerne. Jeg har før forsøgt mig med afdækning, når der kom frost, men det har aldrig været med stor succes, og mit knæ taget i betragtning, vælger jeg at springe over i år. De må klare sig, som de bedst kan - grønne bliver de under alle omstændigheder, og så må det blive med eller uden blomster.


Perlehyacinterne her i drivhuset og rundt om i bedene skal nok klare sig, selvom vi skulle gå hen og få lidt vinter nu. Faktisk synes jeg, det ville være rart med mere vinterlige temperaturer og lidt sne, der er gået rigeligt laaaangt efterår i den.

Lige en hurtig, hvid vinter i februar og forår fra begyndelsen af marts, tak! Så er det fint!

5 kommentarer:

 1. Her har det støvregnet det meste af dagen, uff.. Men ja, hvis vi skal have lidt vinter, så skal det være nu. Men jeg tror ikke på det.
  Smart du har sat så mange krukker med løg, det giver lidt ekstra boot her i det grå.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med løg i krukker - de er nemme at flytte rundt med.

   Slet
 2. I følge DMI skal vi ikke have frost her hos os i i hvert fald de næste 14 dage, og så er februar næsten slut.
  Mon ikke hortenisaerne klarer sig? Jeg har kun haft total nedfrysning engang for en del år siden, da det var monsterkoldt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er det nærmere reglen frem for undtagelsen, at hortensiaerne fryser ned. Sidste år dækkede jeg dem til, og undgik at de frøs helt ned, men der var heller ingen blomster. I nat har vi haft -5,7 frostgrader, de skal nok klare sig, men spidserne bliver sorte og blomsterknopperne går til, tror jeg. Måske dem oppe ved huset klarer skærene, det vil vise sig. Vi bor ret frostudsat.

   Slet
 3. Your Affiliate Money Printing Machine is waiting -

  Plus, getting it set up is as simple as 1--2--3!

  This is how it all works...

  STEP 1. Input into the system which affiliate products the system will advertise
  STEP 2. Add PUSH BUTTON TRAFFIC (it ONLY takes 2 minutes)
  STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products for you!

  Do you want to start making money?

  You can test-drive the system for yourself risk free...

  SvarSlet