onsdag den 5. februar 2020

Frostmorgen

Så blev det alligevel til en snert af frost. Faktisk har vi været nede og vende ved -5,7 grader, fuglebadet er bundfrosset og haven er dækket af rim. Det passer ligesom bedre til februar end tocifrede varmegrader, ikke?


Sådan ser hortensiaskuddene ud her til morgen. Jeg tænker ikke, der kommer blomster i den.


Dagliljerne har også stukket næsen langt frem og står med frosttegninger.


Den røde alunrod er blevet pyntet.


En roset af digitalis.


Sankthansurt med hestemyntens frøstande bag.

 
 
Pletter i luften i vinterdragt. Man tror, den er død, men den overvintrer troligt og kommer stærkt igen. 
Her startede dagen med en varmtvandsbeholder, som stod af med en mindre syndflod til følge. Så min gør-det-selv bondemand ved, hvad dagen skal bruges til. Han er en knag til den slags, selvom jeg nogen gange synes, det ville være nemmere at ringe efter en håndværker. Men her kommer vejproblematikken op i ham - for hvorfor skal vi bruge 10.000,- på en ny varmtvandsbeholder, hvis huset skal jævnes med jorden inden for 5 år? Og han har vist nok en varmtvandsbeholder stående, som måske kan bruges, og som han selv kan montere - måske....Kender I typen?

9 kommentarer:

  1. Ja det var dejligt med lidt frost, det har selvfølgelig ikke frosset så hårdt hos os, men der var rim i græsset, og vinden er kold.
    Jeg forstår sådan set godt bondemanden, og I er heldige, at han kan selv. For det er da rigtigt, at det er dumt at ofre 10.000 kr. på en ny varmtvandsbeholder, hvis huset skal jævnes om 5 år.
    God arbejdslyst til ham :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er dejligt, han kan, men tålmodigheden kommer på prøve - vi har stadig ikke varmt vand. Mindstepigen har taget bad i en balje her til aften. Det, syntes hun nu, var meget hyggeligt, men der skulle koges nogen kander vand :-)

      Slet
    2. Ups vi må håbe, det snart bliver bedre, jeg kan godt forstå, der skal tålmodighed til.

      Slet
  2. Smukke billeder, du viser, men det var da godt nok surt med vandvarmeren. Jeg kan godt følge dig i at en håndværker er lettere, men denne gang holder jeg med bondemanden. Tænk, hvor dejligt at du har sådan en i huset, der kan den slags ;-)
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen, det er skønt, han kan - og det sparer os for mange håndværkerregninger. Til gengæld kræver det en voldsom tålmodighed. Vi har fortsat ikke fået varmt vand, og der er ingen prognose.Jeg overvejer en tur i svømmehallen i morgen....:-)

      Slet
  3. Ja, det er smukt med frost og solskin! Her var kun et strejf af frost, så jeg fik ingen smukke frostbilleder.
    Altså, Frede, jeg synes, det er så urimeligt, at I skal leve med den uvished. Jeg tror, at jeg ville blive småvanvittig af det! Jeg ønsker sådan for jer, at man meget snart tager en beslutning.
    Kh Nana

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var fint med sådan en frostmorgen - det gav i al fald muligheder for at finde gode motiver. Jeg synes også, det er urimeligt - flere af mine naboer har ventet på en afklaring angående Billundbanen i 5 år - nu har de samme så også fået en motorvej at spekulere på. Så en afklaring ville være dejligt - desværre er der ikke så meget der tyder på det, transportministeren har allerede skudt det til hjørne - og så kan det ligge der uden en beslutning.

      Slet
  4. Smukke rimfrost billeder. her var det osse frost, men nok ikke helt så meget. Dog var låsen i bildøren frosset. Gemalen måtte tø op før han kunne komme afsted.
    det er både en fordel og lidt en ulempe med en gørdetselv mand i huset. Regningerne er mindre men tingene tager oftest længere tid.
    Men det med at bruge større summer på noget der måske alligevel i en overskuelig fremtid skal væk, dèt kan jeg godt følge jer i.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er da dejligt, at han selv kan ordne rigtig mange ting - og vi har fået varmt vand igen! Det kom ikke til at koste ret meget - så alt er godt!

      Slet