torsdag den 2. januar 2020

Så er havesæsonen 2020 i gang

Sædvanen tro skydes havesæsonen her på matriklen i gang én af de allerførste dage af januar. Som regel handler det om at luge, således også i år.


Mit knap et år gamle pavillonbed er groet fuldstændig efter. Man kan end ikke se, hvor plænen ender og hvor bedet begynder. Det er jeg gået i gang med at gøre noget ved i dag. Frem med lugestol, klør fem og godt med varmt tøj.

Det var faktisk ret rart at komme ud i frisk luft - og så kunne jeg jo tydeligt se, hvor langt jeg kom.

Efter halvanden time begynder bedet at tegne sig igen - nu er jeg i al fald startet! Det er mest græs, og det er forholdsvis nemt at hive op af den fugtige jord.


Der er en del timer her endnu, og efter det endnu flere lignende bede. Heldigvis er der stadig god tid, og så længe der ikke er frost og sne, kan der tages forskud på glæderne og rykkes græstotter op!  


Jeg nåede hen til spejlbassinet i dag. I morgen skal jeg på arbejde igen, men så er der jo en hel weekend, hvor der måske bliver mulighed for at tage en tørn mere.

Det kan virke uoverskueligt med bede som dette - ja, i det hele taget med en have, som har været forsømt, men i haven, som i livet i øvrigt, må man huske på 'At spise en elefant i én mundfuld er umuligt, men i bidder kan det lade sig gøre.' (Chris McDonald)

6 kommentarer:

 1. Det er somme tider helt rart at kunne se, hvor langt man er nået. Samtidig fik du frisk luft, det er godt. Lidt af gangen så skal det nok gå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i - man er i al fald ikke i tvivl om, at det gør en forskel!

   Slet
 2. hi hi det mundheld kendte jeg ikke,,, Men det passer liige på havearbejde. Stille og roligt i tilpas bidder, så når man i mål på et eller andet tidspunkt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et, jeg faldt over, og som jeg synes, passer på mange ting. Det er et fint billede :-)

   Slet
 3. Det er så godt når man kan se fremskridt. Jeg håber også på at få luget noget græs her i januar, så sne og frost må gerne blive væk for min skyld.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Havearbejde i januar er bonus! Det er dejligt at komme ud, og man kan se, hvor langt man kommer!

   Slet