tirsdag den 28. januar 2020

Vintergækker


Når jeg står inde og kigger over i skoven, er bunden dækket af vintergækker. Eller det ser i al fald sådan ud på afstand. Når man kommer tættere på, er der stadig en del plads mellem de små grupper, som jeg satte for et par år siden, men virkningen er ikke til at tage fejl af. En gruppe skønne vintergækker i flok.


Da de blev plantet, var der kun et par blomster i hver gruppe, siden har de spredt sig.


På engelsk Snowdrops - og måske er det, det nærmeste vi kommer sne i år?


På norsk Snøklokker - mine er ganske ordinære, men de findes i forskellige variationer.


Jeg kan nu godt lide mine helt almindelige, de passer godt her i den uplejede del af haven, skovområdet, hvor det i høj grad får lov til at passe sig selv. Jeg får lyst til at plante endnu flere ud, så vintergækkerne fylder en langt større del af skoven, men det bliver ikke i år.


Vintergækkerne breder sig hurtigere end mine erantis. De gule forårsbebudere er også i gang flere steder i skoven, men de har ikke travlt med at fylde skovbunden - de er faktisk lidt træge.


Det er et dejligt syn med de mange vintergækker på sådan en temmelig grå tirsdag. Selvom jeg var tidligt hjemme i dag, må jeg nøjes med at glæde mig over det fine view til blomsterne i skovbunden - der er ikke kræfter til lidt havearbejde. Jeg måtte en tur på skadestuen med den mellemste, og det kræver lidt af knæet med div. udfordringer med parkering, elevatorer, som ikke virker og bare almindelig løben rundt. Heldigvis kunne hun nøjes med en kraftig forstuvning i hånden og sår på knæene efter et selvforskyldt styrt på knallerten - håber, hun lærer af det!


Ikke desto mindre er det skønt at kunne glæde sig over de små ukuelige vintergækker - de er trofaste og bringer hvert år håb om lysere tider.


8 kommentarer:

 1. Åh ja om kort tid er haven et stort lappetæppe af gult og hvidt. Erentis og vintergækker kribler frem alle vegne. Som du har jeg delt og plantet vintergækker i flere år og det giver bonus nu. erentis er flinkere til at kunne sprede frø hos så de behøver ikke hjælp. men nu kommer begge dele de sjoveste steder. Herligt.
  Godt der ikke var sket mere med mellemste. Knallertuheld er ikke spøgeværk.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er fantastisk med sådan et tæppe på denne tid. Det var godt, det ikke gik værre for hende - snart kører hun igen!

   Slet
 2. Ih, hvor har du mange vintergækker - der kan jeg slet ikke være med. Men de er smukke og skønne.

  Sikke en forskrækkelse med det knallertuheld, godt at der ikke skete mere alvorligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er smukt med en skovbund af vintergækker! Ja, det var godt, det gik godt med den knallert - de vælter nemt på de knallerter, der er en grund til, de ikke skal køre så hurtigt, som de unge kunne ønske sig!

   Slet
 3. Uha for en forskrækkelse, det var ikke rart, slet ikke når du skulle med som dårligt gående.
  Vintergækker og erantis breder sig heldigvis, jeg har også begyndt i det små. Pludselig er der mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi blev skånet for forskrækkelse, for hun faldt i går på vej fra skole til arbejde, så hun kørte direkte på arbejde med huller i bukserne og en dårlig hånd! Hun passede sin vagt og langede hotdogs og pommes frites over disken i 5 timer, før hun kom hjem og fortalte om styrtet. Hun er ikke pylret :-) I første omgang så vi tiden an, men hun skrev i dag, at det gjorde meget ondt, og så kom skadestuen på tale. Forhåbentlig har hun lært noget om at køre knallert...

   Slet
 4. Hvor ser det fint ud med dine mange vintergækker

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også vild med synet - det gør godt her i en temmelig grå januar.

   Slet