torsdag den 2. juli 2020

Så hatten passer

Så kom regnen, og vi har fået, så hatten passer! Ca. 35 mm er det blevet til,  nu kan vi lidt igen. Bondemanden har annonceret, at nu er det slut med at vande i marken for i år - det er stort!
 

 
 
 
 
I dag skal der ryddes op i haven efter regnen - klippes ned og rettes op. Desuden skal jeg i gang med at plukke ribs, for de er da lige pludselig fuldmodne!


Valmuerne blomstrer fint nu - de får lov at komme, der hvor de har sået sig selv. Her har en lille gruppe slået sig ned ved pavillonen i fint selskab med den pilebladede pære.


De første af mine dahliaer er også begyndt at blomstre - tænk, de bliver ved til frosten kommer! Sikke en livskraft, der er i sådanne knolde.Denne er en lille ny i haven - den er da meget fin.


Og denne er en gammel kending, som har ligget i jorden i 3-4 sæsoner nu - faktisk fik jeg den ikke en gang dækket i vinter. Heldigvis var vinteren så mild, at den overlevede!


Mine hjemmegjorte blå riddersporer blomstrer også nu. De er meget spinkle i stænglen - jeg må huske at støtte dem næste år, for de vælter nemt. Men de er fine i det blå/lilla bed.


I pergolaen redder staudelatyrus æren for roserne, som ser sølle ud. Latyrusen er meget kraftig og er nu begyndt at blomstre, men den burde vist egentlig være hvid?

I drivhuset går det godt - vi høster både tomater og agurker nu. I nogen dage var jeg lidt udfordret af agurker, som havde det for varmt. Tomaterne har det fint med gardinet i taget, men agurkerne måtte have lidt ekstra skyggegardin for at klare den voldsomme sol. Nu er alt fint igen.


Køkkenhaven var glad for regnen - det gror helt vildt i bedene - og lidt udenfor!


Vi slutter, hvor vi startede, ved pavillonen. Den er allerede blevet vores foretrukne spot til aftensmaden, selvom vi endnu har til gode, at klatreplanterne får ordentlig fat og gror op. 

Nu skinner solen her igen - og haven venter! God dag til jer!

4 kommentarer:

 1. Uha herover passer hatten slet ikke, I bor på et af de bedste steder, hvad regn angår. Mens I fik 35 mm, fik vi 1. Næste gang må du sende over til os :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De næste dage må du få alt det vand, som er tiltænkt mig - det er faktisk lidt i vejen for vores planer! Jeg kan sagtens unde jer en ordentlig gang vand, for hvor er det skønt, at haven stråler og klarer sig selv med vand. Det har været en forrygende havesæson her i år - tilpas med både sol og vand - det husker jeg ikke fra andre år. Nu vil vi så gerne have lidt tørvejr og sol nogen dage, men det ser det ikke ud til....

   Slet
 2. 35 mm, grrr vi har højest fået en halv. Kan I ikke undvære lidt til os, be om,,,
  Det er da tidligt dine ribs er modne, mine er ikke endgang begyndt at rødme. Men det passer mig fint, så venter de til jeg får ferie.
  Hvis det er en staudelatyrus der er sået, kan den jo godt lave lidt sjov i farverne. Sød er den da.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jo, du må få alt det, som det melder her de kommende dage - jeg skal ikke bruge det! Faktisk kommer det lidt på tværs af vore planer, så vi håber, det finder dig i stedet! Jeg har købt staudelatyrusen en gang for mange år siden - den har levet en lidt omskiftelig tilværelse, før jeg endelig fandt det helt rigtige sted til den. her trives den! Så pyt med farven!

   Slet