fredag den 10. juli 2020

Godt begyndt....

 
 
 
Her er stille før storm. Det er et tilbagevendende sommerfænomen her hos os. Det er perioden mellem familieferien og høst - en uge til 10 dage, hvor stemningen intensiveres for hver dag. Man mærker det på bondemanden - han bliver mere og mere fokuseret. Alle vedligeholdelsesopgaver er afsluttet, og det som ikke er blevet nået, bliver ikke gjort i år. For høsten står for døren.


For mig betyder det, at jeg endnu holder ferie uden hensyn til mange sultne folk, som skal bespises. Jeg kan disponere over dagene, som det passer mig - og mærke jeg har ferie.


Lige der er vi nu. Bondemanden gør klar, og jeg stornyder de lange dage. En stor del af tiden bliver tilbragt i haven. Jeg er ved at klippe hæk. Vi har naurhæk, som skyder sine lange, lange skud ud i alle retninger og fylder både det hele og det halve. Den trænger.


I går fik jeg startet - og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt. Det pynter!


Jeg stoppede sidst på eftermiddagen, fordi jeg blev generet af nogen stikkende asner. Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg reagerer voldsomt på deres stik. Store kløende plamager pænt fordelt på kroppen. Så da klokken var 17, gad jeg ikke mere. Resten må jeg tage i dag. Til gengæld slog jeg græsset i aftes - de stikkende bæster kan åbenbart ikke følge med i farten!

6 kommentarer:

 1. Dejligt at du nu kan slappe lidt af inden høsten og nyde det i haven. Ærgerligt med de stikkende bæster, det er ikke til at holde ud til, hvis man bliver forfulgt af sådan nogle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis blev jeg færdig med hækken - det er åbenbart værst med forfølgerne, når jeg roder med hækken. Nu er det i al fald i orden for denne gang - det er dejligt!

   Slet
 2. Øv med bæster i haven. Det er godt nok en lang hæk, men flot bliver det, når den står skarpt.
  Og hvor ser det godt ud med krukken sammen med de 'løse' løvefod.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet snyder vist - hækken er ikke så lang - og nu blev jeg færdig med at klippe - så skal den bare have en studsning i efteråret, det er ikke så slemt. Motivet med krukken og løvefoden er jeg også glad for.

   Slet
 3. Øv, med stikbæster. Jeg var osse ved at klippe toppen af vores hæk, da jeg ramlede benet af stigen ned i et hvepsebo. Jeg nådede heldigvis væk. Men nu må resten vist vente indtil gemalen har fjernet boet.
  Håber for jer det bliver mere manerligt vejr når høsten for alvor sætter i gang.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, et hvepsebo er værre! Jeg stødte heldigvis ikke på den slags i denne omgang - det plejer at være mere risikabelt i august/september. Det første træk med mejetærskeren er taget i dag, men det var vist ikke sådan for alvor. Mere sådan: Jeg kan ikke vente! Voksne mænd bliver som drenge, når det trækker op til høst :-)

   Slet