mandag den 13. juli 2020

Belægning

Siden vi etablerede pavillonen og fik lagt træterrasse derinde, har der manglet en lille detalje. Stykket fra terrassen til græsset var bar jord. Jeg ville ikke have græs helt ind til terrassegulvet, fordi det er umuligt at slå med plænetraktoren, så der skulle etableres en form for belægning. Det er der blevet gjort noget ved i dag.Som altid forsøger jeg at bruge, hvad vi har. Og vi har marksten. Det er oven i købet så heldigt, at jeg vild med belægninger af marksten og har det flere steder i haven. 


 
 Først gravede jeg jord af og kørte sand på, så der var noget at arbejde stenene ned i. Derefter lånte jeg traktoren med frontlæsseren og kørte op til vores lille bunke med marksten. Her foregik den første sortering. Flintesten, sandsten og sten, der var flækket, blev sorteret fra - alle andre sten bliver vendt og drejet for at se, om de havde en passende flad side og en facon, som kunne bruges. Jeg har ikke råd til at være for kræsen, for vores stenbunke er ikke særlig stor, men det lykkedes at finde både store og mindre sten, som kunne bruges.


Hjem igen, læsse sten i trillebøren og køre dem op til pavillonen. Så var der tid til puslespil. Det er det sjove! Stenene bliver lagt en for en, så tæt på den foregående som muligt og under hensyntagen til, at der er plads til en passende sten ved siden af. Stenene bliver slået på plads med en mukkert og et lille bræt imellem. Vaterpasset bliver brugt flittigt, så der opstår en rimelig jævn overflade.Jeg måtte af sted efter sten endnu engang, for jeg havde kun fået sten med hjem til 2/3 - det er svært at beregne. Den allersidste sten fandt jeg herhjemme i et hjørne - der manglede lige én.Derefter blev der strøet sand, vandet, fejet, strøet sand og vandet endnu engang, så sandet pakker godt rundt om stenene, og de dermed ligger fast.Nu er der en fin belægning foran pavillonen  - nu må det godt blive vejr til at spise ude igen!

8 kommentarer:

 1. åh ja, det er ret sjovt at "lege" med sten. men osse tungt, man får nogle gode armmuskler. Vi har desværre ikke flere sten tilbage lige her, jeg har brugt dem alle. Vi må ud og køre efter dem. Heldigvis kender vi et par landmænd, hvor vi må hente fra.
  Det er smart at bruge sand. Det ser pænt ud. Normalt nøjes jeg med grus, det har jeg altid lige ved hånden- trillebøren.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig sjovt at lege med sten! Og slutresultatet er jeg vild med!

   Slet
 2. Det ser hammergodt ud, det har du virkelig klaret fint.
  Så bestiller vi det gode vejr :) vi har spist ude her i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak til bedre vejr! Lige koldt nok, byger og vind.

   Slet
 3. Det ser vel nok godt ud, dit færdige puslespil. Det har været noget af et slid. Nu håber jeg, du snart kan sidde og nyde det - de lover godt vejr igen om nogle dage.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydser fingre for det gode vejr - nu trænger vi igen!

   Slet
 4. Hvor ser det godt ud:) Det er du sluppet godt fra, men du har også gjort dig umage:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg :-) Men jeg har også prøvet det en del gange, så det er ikke svært - faktisk er det lidt sjovt! Især når det er så overskueligt som her!

   Slet