fredag den 24. juli 2020

Sommerregn

Fredagen er startet med regn her. En god gang sommerregn, som er velkommen, for det er blevet tørt igen.


Sommerhaven bugner af frodighed - det er helt overvældende! Nogen af stauderne vælter for mig i år, selvom de ikke plejer at skabe sig på den måde.


Som nu i mit runde bed. Alt har vokset sig stort og højt, så selv om bedet kun er 2 år, er jeg nødt til at rokere rundt allerede i efteråret.


Det er vist det, man kalder et luksusproblem. Jeg havde alligevel planer om ændringer i bedet, så det går alt sammen!


Men frodigt, det er det!


Der er også fortsat gang i nogen af roserne - her er det én, som ikke har noget navn, den er yndig alligevel.


Også den bunddækkende Aspirin er lækker. Der er godt nok ikke meget bunddækkende over den i år, hvor den er mere end en meter høj, det skal dog være den tilgivet, fordi den er så fin.


Staudelathyrus har fået godt fat og blomstrer villigt i pergolaen. Den er blevet kraftig i år og vokser forsat.


Terrassen i pavillonen står lidt forladt i regnvejret, forhåbentlig kommer der sommerdage igen, hvor vi kan opholde os her. Det er hurtigt blevet den foretrukne plads i haven.Jeg skal huske at grave kugletidslen i det nye staudebed op i efteråret og begrænse dens omfang - den er meget dominerende i bedet i år! Over 2 meter høj og alt for stor i omkreds. Undvære den vil jeg i al fald ikke - den er så smuk.


 

 
Der er gang i dahliaerne i køkkenhaven  - her sammen med en overvintrende kæmpe verbena.

Marken lige uden for haven er tilsået med vårbyg, men det varer noget, inden den er moden til høst. Vinterbyggen og halmen er godt i hus, høstpausen bruges til at gøre klar og så raps i de marker, hvor vinterbyggen stod. Næste års høst skal sikres, inden det års høst kommer i hus!


 

7 kommentarer:

 1. Den regn gjorde godt! Jeg elsker den frodighed, der er i din have :-) Det kan selvfølgelig tage overhånd med væltede stauder, men det ser altså ret charmerende ud, når de breder sig ud over bedkanten. Den røde på de første billeder - hvad hedder den? En slags pileurt ...?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vild med frodigheden! I år er det helt vildt, fordi vi slet ikke haft tørke, det er helt overvældende! �� De røde er kertepileurt - de er så nemme! De blomstrer fra nu til frost og er så fine sammen med græsser. De trives godt, så man kan i løbet af år få en større bestand.

   Slet
  2. Mon ikke også de kan vokse hos mig ... pileurt kan jo almindeligvis godt lide vand, og det har vi så rigeligt af :-) Tak for svar, Aase!

   Slet
 2. Ih. man kan rigtig se I har fået meget mere regn end os. Hvor din have grøn og frodig smuk.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker heller ikke, at haven før har været så frodig! �� Synes ofte, det er noget med sved e græsplæner og stauder, som gisper efter vand. Det er helt anderledes smukt i år!

   Slet
 3. Dit bed ser smukt og frodigt ud. Det er måske ikke lige det, du havde planlagt, og så må du jo rokere rundt, det er en del af det sjove, men jeg er ellers vild med udtrykket.
  Her har vi fået mere regn end i 18 og 19, og jeg nyder, at jeg skal vande mindre, men vi er vist langt fra den mængde, du og mange andre har fået.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har udtryk mig uklart, sorry- jeg er nemlig vild med udtrykket i bedet, men jeg er utilfreds med formen! Bedet skal beholde sin plantekombination, men skal laves større, ikke som cirkel ej heller som to symmetriske former. Det bliver alt for formelt i min have - så til efteråret skal der graves græs af - igen - og udvides!

   Slet