fredag den 3. juli 2020

Drivhus på loftet

Jo, jo - den er god nok! Ikke langt fra hvor vi bor, er der et par, som har lavet deres gamle halmloft om til drivhus. Jeg kører ofte forbi og har tit tænkt, det kunne være spændende at komme indenfor og kigge nærmere på det. Jeg har set en del billeder derfra på fb, men live er nu engang bedst!


I aftes fik jeg så muligheden. Der blev holdt åbent drivhus for en af de lokale afdelinger af Haveselskabet, og så var det jo bare om at møde op!


Der var mange mennesker, som var lige så nysgerrige som jeg - så der var pænt fremmøde. Vi kom på loftet i hold og det fungerede fint.Staldbygningen har fået nyt ståltag med filtundertag og store felter med klare plader. Dermed er der et stort og flot drivhus på loftet.
I siderne dyrkes alskens afgrøder, og hvor loftshøjden tillader det, er der både fersken- og figentræer. Ind imellem alt det grønne er der en masse gamle ting - en charmerende blanding.Det var meget inspirerende at se drivhuset indefra - det ser ud til at fungere perfekt, og ideen er jo temmelig genial. Man kunne på en del gamle staldlofter sagtens gøre dem kunsten efter - fantastisk udnyttelse af rummet og aldeles charmerende med de gamle bjælker.Der var åben have hos naboen samtidig med. Her så vi en meget velplejet have med revne gange, skårne græskanter og formklippede buske. En have med 40 år på bagen i år, frodig og med mange fine rum.

Der var snoede stier med forskellig belægning.


En køkkenhave med kartofler kantet med kannaer. Kannaer var der i det hele taget mange af - i alle afskygninger. Ud over det var der mange rododendron og store fuchsiaer -  både områder med skygge og åbne lysninger.

 


Vi fulgte en lille snoet sti og pludselig åbenbarede sig en fin, lille dam med vandfald og trædesten. Det var et eksempel på et vandbassin, som var fuldt ud integreret i omgivelserne og lå fint og naturligt i skyggen af de store træer.

Hvor er det godt at komme ud og se andres haver! Der er masser af inspiration og nye ideer at hente på den konto. Haveglæden trives mange steder - vi har have på mange forskellige måder og med forskellig tilgange, men hvor er det da berigende med mangfoldigheden!
 


 13 kommentarer:

 1. Jeg kan huske, at du har fortalt mig om det drivhus før, og jeg har også fundet billeder af det. Godt at se det igen! Ideen er bare så god! Og, ja, man bliver så glad og inspireret af at se andre haver. Vi har lige arrangeret et besøg i en have, jeg har set billeder fra igennem mange år, og nu glæder jeg mig så meget til at se den i virkeligheden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig sjovt at se det for real! Jeg havde pigerne med, og de var også optaget af det. Mon I skal til Samsø en tur?

   Slet
 2. Ja Aase og den have har du stadig til gode :) Du må altså en gang komme her over og kigge. Ja du kan da komme sammen med Nana og Søren.
  Spændende med drivhus på lofter, fantastisk idé men det bliver nok ikke billigere af, at det er lavet på et loft, tænker jeg.
  Den næste have var også spændende, ja det er godt at komme ud og hente ny inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Der er bestemt en have, jeg mangler! Hvornår kommer Nana og Søren på besøg? �� Ejeren af drivhuset på loftet sagde, han havde brugt 150.000,-,men taget skulle skiftes allegevel. En pæn slat dog!

   Slet
  2. Ja det må man sige. Nana og Søren kommer d. 19.7. kl. 14. Der går en færge kl. 12, det er gratis at komme med som gående, men man skal bestille billet. Jeg ved ikke, om de skal have bil med og videre den anden vej til Sjælland, men det kan vi da finde ud af.

   Slet
  3. Åh, det lyder fristende - jeg skal lige have tjekket med familien, men umiddelbart lyder det som en mulighed!

   Slet
  4. Ja men vi aftaler nærmere, måske på messenger?

   Slet
 3. Jeg har misundeligt læst om drivhuset på loftet. Det er altså en overgenial løsning. Nu er jeg helt misundelig på dig over at du har set det, så tak for turen.
  Nabohaven ser også spændende ud.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et spændende projekt, og det var interessant at se det! Nabohaven var også imponerende - ikke et strå lå forkert - det var tydeligt, at her var havefolk fra en anden generation end min egen og med lidt mere tid :-) Det var meget flot og velpasset.

   Slet
 4. Det kan jeg huske at ha læst om i havebladet en gang. Supersmart, men nok en halvdyr løsning. Det må ha været spændene at se. og nabohaven er ser osse så spændene ud.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, drivhuset på halmloftet var i havebladet i efteråret, tror jeg. Det var sjovt at se live - jeg er vild med, når nogen fører drømmene ud i livet! Nabohaven var bestemt også et besøg værd - velplejet i alle detaljer.

   Slet
 5. Det må have været helt fantastisk at få lov at komme ind og se haven på loftet. Jeg var dybt imponeret over over alt det cement der var båret op på loftet for at støbe gulvet og bageefter alt det jord. Sikken et arbejde.
  Naboens have er også meget smuk og spændende :o)

  SvarSlet