mandag den 27. juli 2020

Regntung have

Efter gårsdagens regn fremstår haven regntung og veltilfreds her til morgen. Der er blevet fyldt godt op, og frodigheden er sikret endnu en tid.


Hele sidste uge fik jeg intet gjort i haven, for jeg var ramt af tiltagende svimmelhed, så jeg forholdt mig ret meget i ro. Heldigvis kunne lægen hjælpe mig med nogen øvelser, som fik styr på de øresten (anede ikke jeg var i besiddelse af sådan nogen!), som gjorde vrøvl. Nu går det fremad, så i dag skal jeg male og i haven. Dejligt!


Nu blomstrer mine solhattebørn også - der er noget særligt over blomster, man selv har sået og puslet om - selvom det er den helt ordinære solhat Magnus.


Det er dejligt med stauder, som blomstrer på denne tid, hvor junis store flor af blomster er slut.


Heldigvis er der også andre farver i bedene -  den røde hestemynte dominerer i det gamle staudebed, og den orange daglilje istemmer farveglæden. Som I kan se, får jeg ikke nippet visne blomster af dagliljerne - faktisk synes jeg også, de er lidt sjove.


 Ved og i drivhuset er der også frodigt. Blåbærrene er begyndt at modnes, mens vi stadig venter på den store tomatfest. Vi har gang i en lille forfest med en håndfuld cherrytomater ad gangen, men forhåbentlig kommer der snart gang i modningen for alvor.


Jeg har på det seneste gjort mig et par tanker om det med haveblogs - det kommer mit næste indlæg til at handle om.


6 kommentarer:

 1. Det var godt med noget regn til vores haver.
  Det bliver spændende at høre dine tanker om haveblogs, vi er jo kun få tilbage, håber du holder ud.
  Godt du ikke var svimmel for en uge siden, så var du jo ikke kommet herover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Svimmelheden var begyndt, da jeg var på Samsø, men i starten var det om natten og morgenen, så jeg havde alligevel mod på en tur. Senere på ugen blev det værre og var hele dagen, men værst når jeg lå ned. Heldigvis er det næsten i orden igen!

   Slet
 2. Min have vil osse have regn....
  De er flotte dine hestemynte. Hvordan holder du dem fri for meldug? Jeg havde nogle for flere år siden, men de fik meldug altid, så de måtte på kompostbunken. ærgerligt, for de er jo flotte.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår godt, din have også vil have regn - vi har lige fået 15 mm her til aften igen. Jeg troede ellers lige, jeg skulle slå græs...
   Jeg har ikke oplevet meldug i hestemynterne - det har mest været floks, hvor jeg har bøvlet med det.

   Slet
 3. Det ser meget frodigt ud hos dig. Smukt og grønt. Og det må være dejligt at gå rundt derude. Især hvis du kan gøre det uden at være svimmel. Det må have været ubehageligt, så godt, at du kan gøre noget ved det. God bedring.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det med at være svimmel kan jeg godt undvære. Det er der ikke meget ved. Tak for ønsket om god bedring - det går fremad!

   Slet