fredag den 5. juni 2020

Vandet godt igennem

I det seneste døgn er det blevet til 27 mm regn - og jeg er på havens vegne den glade modtager. Hvilken velsignelse at vandet sådan bliver leveret, når der er brug for det!

I de hvide bede er det lupiner og løjtnantshjerte, som giver den gas med blomster lige nu - men de fine hostaer gør det nu altså også godt.


Den lysegule iris står med et væld af blomster - jeg har aldrig set den så blomsterrig.


Til gengæld er der ikke ret mange blomster i de mindre blå iris. Denne står i det blå/lilla bed.


Den smukke valmue Prinsesse Victoria Louise er sprunget ud med sine store papirtynde kronblade.


Aftenen før regnen kom, fik jeg gødet mine roser - og i dag er havens første rose sprunget ud med en fantastisk duft - hvis man kan savne en duft, så har jeg savnet lige præcis denne. Rosen er Therese Bugnet - den er sund og meget frodig.


I drivhuset trives både tomater og agurker fint. Tomatplanterne er ikke så høje, til gengæld har de sat tomater næsten helt nede ved jorden - så der er plads til rigtig mange deropad! Tricket er, at de er plantet meget dybt - da jeg plantede dem, var de første blomster ansat, så det blev målestokken - stort set al stængel under blomsterne kom i jorden.


I drivhuset tørrer min produktion af krukkefødder også. Jeg har udvidet sortimentet med både kaktus og klodser. Jeg fik en forespørgsel på, om jeg ville lave nogen til salg - og det har jeg gjort. Jeg tager 8,- kr. stykket + forsendelse - første ordre er på vej ud ad døren!


De her krukker på terrassen er godt nok ikke blevet forsynet med krukkefødder, men de har helt sikkert nydt godt af regnen. Den høje forrest er en sølvsalvie i blomst - den er fin, men jeg kan vist bedre lide den som bladplante.

4 kommentarer:

 1. Vi fik 12mm. Ikke nok ,men det hjalp da.
  De er sjove de krukkefødder, især kaktusserne.
  Er det iris sibirica du viser? For første gang viser den ene af mine knop i år. Det har den osse været flere år om at finde ud af. Mine germanica er derimod ret trofaste. Især taget i betragtning de må kæmpe en brav kamp om en plads i solen. Især de selvsående toårige har en mani med at så sig midt i irisgrupperne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Siden har det fortsat med at regne, så nu begynder vi at kigge efter stopknappen! Det er ikke nemt at stille os tilfredse.
   Jeg har slet ikke styr på de forskellige iris - jeg kan godt se, de er forskellige :-) men navnene husker jeg ikke, desværre. Men jeg ved, at jeg ikke har nogen toårige - jeg vidste slet ikke, de fandtes.

   Slet
 2. Ingen er bedre til at vande en Vorherre, eller hvem det nu er. Det er bedst, når det kommer fra oven, I fik meget, men der er lovet mere i morgen, så er det fint med sommer igen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er absolut også det nemmeste med vand ovenfra - nu står haven frodig og struttende - det opnår jeg ikke rigtig, når jeg vander. Her har det regnet on off, siden jeg skrev indlægget, så nu er vi ved at kigge efter tørvejr igen!

   Slet