søndag den 31. maj 2020

Pinse

Pinse og sidste forårsdag i denne omgang. Det har været et forrygende forår i haven - på mange måder. Måske lidt køligt, men mange solskinstimer og rimeligt med regnmængder, så haven nu stråler i al sin glans - ligesom pinsesolen. Nu venter forhåbentlig en skøn sommer.Pinselørdag bød på arbejde ude fra tidligt til sent. Og det var ikke havearbejde. På en ejendom som vores er der altid noget, som kan og bør gøres. Vedligeholdelse af bygningerne er et nødvendigt onde, som sluger en del af vores tid. I denne weekend har vi lejet en lift - og så er der mange ting som skal ordnes, mens den er til rådighed.
Først og fremmest skulle vi have fejet mos af tagene på staldene - et kæmpe arbejde!Men det pyntede! Alle mand var i sving. En i liften, en til at styre liften fra jorden og resten til at samle mos op og rense tagrenden.Jeg fik selvfølgelig ikke taget noget før-billede, men her ses taget på den anden side, inden vi gik i gang.

Men som sagt stod der flere projekter i kø, mens liften var på matriklen. Et lille projekt var at montere en ny top på flagstangen. Sidst vi forsøgte at hejse flaget, knækkede toppen af!En ting er at stå i en lift op ad et hus, men at stå i liften op ad en tynd, svajende flagstang føles en smule angstprovokerende - i al for os lift-amatører.Det blev bondemandens lod at prøve liftens fulde kapacitet af - 10,5 meter i strakt arm, så at sige. 

Det lykkedes at få monteret en ny top og få snoren i - og at få bondemanden sikkert ned på jorden igen.

Men så blev det min tur. Vi skulle have malet sternbrædderne i husets gavle. Der er 8 meter til toppen, så liften er god at have. Men det er jo ikke det samme som, at det er sjovt...Jeg fik det gjort, men jeg lover jer, jeg var i den grad ude af min comfort zone, da jeg stod der øverst oppe. Faktisk så meget at jeg ikke sansede at tjekke udsigten eller tage billeder af haven oppefra. Der er heller ingen billeder af mig i liften, for familien efterlod mig alene hjemme, mens jeg hang der. Jeg forsøgte at undlade at tænke på, hvad jeg skulle gøre, hvis strømmen gik!Når jeg nu ikke kan fremvise oversigtsbilleder fra haven, må I nyde et par billeder, som jeg har taget, efter jeg igen fik benene på jorden. Her er det de fine knopper i staudevalmuen. På nordsiden af huset blomstrer den lysegule rododendron nu - det er fint med den sarte gule, efeu, hosta og søjlethujaerne. Det er en frodig velkomst ved fordøren.

Nu vil jeg gøre klar til morgenkaffe i haven, senere har vi reserveret plads i kirken til Pinsegudstjeneste - og så har vi faktisk også liften i dag, så der er liiige lidt mere, som skal ordnes, før den bliver afleveret.

8 kommentarer:

 1. Hi-hi, vores tage ser ud som det tag, du viser på dit før-billede :-) Jeg har ærligt talt aldrig tænk på, at man burde rense tagene, men jeg kan godt se det, når du viser efter-billedet :-)
  God pinse til dig og din familie, Aase!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis I har asbesttage, skal I nok ikke selv feje dem ned. Vi har skiftet vores (faktisk 2 gange, fordi det første sæt tagplader var noget af det første asbestfrie Dansk Eternit lavede - de var nogenlunde lige så holdbare og tætte som æggebakker....). Vi gør det med års mellemrum, men det er første gang, vi bruger en lift - det er vist noget med alder :-) Nu er det i al fald gjort grundigt - i morgen holder vi altså rigtig fri!God pinse til dig og dine, Nana!

   Slet
 2. Smart med sådan en lift. Hvis altså man kan lide at gå i højden,, uha,, det er nu ikke min kop te.. Jeg husker stadig på gartneri drivhus taget, når der skulle skiftes en rude, uhfff.
  Det pynter nu med en rengøring af taget..
  god pinse
  Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er smart - men heller ikke min kop te! Det skulle bare overståes - men det pynter alt sammen!

   Slet
 3. Hold da op - jeg kan godt forstå, at du ikke var helt tryg ved det, og så alene hjemme, det var nu ikke helt i orden, men du har nok sagt god for det, håber jeg.
  Fortsat god pinse.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kom da heldigvis hjem igen alle sammen - og inden for kort tid, så det gik jo.

   Slet
 4. Hold op, hvor er du modig. Jeg havde IKKE gjort det.
  Men det er en fornøjelse at se hvor pænt og velholdt det tager sig ud. Det er en flot gavl med det sprossede ruder.
  Jeg håber, du nød pinsen bagefter. Det var velfortjent.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var grænseoverskridende... og lidt mareridtsagtig. Nu skønner vi bare på synet! De sprossede vinduer har gjort så meget for husets udtryk. Før var der en havestue i hele husets bredde, den blev jeg aldrig glad for. Nu har vi fået lys og luft i stuerne - det er dejligt!
   Jeg fik også slappet af i pinsen, og nu har vi igen en forlænget weekend forude!

   Slet