torsdag den 26. marts 2020

Det forsømte forår?

Forår er lig med sprudlende liv, friske nye skud, en ny begyndelse og optimisme. Alt det vi kender fra haven og naturen, og som vi nyder i fulde drag lige nu - der er fuld fart på nu - fuld fart på livet!

#projektbuket_uge13
Dette forår er dog anderledes. Ja vist, der er fuld fart på derude. Men inde sidder mine unge mennesker og savner det sprudlende liv. De sidder med hver deres skærm i timevis og løser opgaver og test. Når de er færdige med dagens dont, går de ud, hjælper til, kommer og snakker eller slapper af - men dag for dag bliver det tydeligere og tydeligere, at der mangler noget. De længes efter at mærke deres jævnaldrende - at se dem i øjnene - at agere i relation til dem. Der er ingen stjålne øjekast i den udkårnes retning - eller sommerfugle i maven og hvisken og tisken med veninderne. Fællesskabsfølelsen og forårsforelskelserne har trange kår. En ny form af det forsømte forår.

Jeg har plukket vinca i skoven
For mine piger er det blevet pinefuldt tydeligt, at varme relationer og det sociale liv ikke kan leves gennem skærmen - de er blevet meget bevidste om, at der skal nærhed og øjenkontakt til for at venskab skal gro. Om ikke andet er det måske noget, vi kan tage med os fra dette forår: no man is an island. Vi har brug for hinanden.


Endnu engang udvikler mit blogindlæg sig i en anden retning end først tænkt. Virkeligheden uden for mit haveunivers trænger sig på, og hvad hjertet er fyldt af, løber munden som bekendt over med - også her på bloggen :-)

Men noget af det der hjælper på tankemylder og bekymringer, er alt det, der sprudler af liv derude. I krukkerne har forårsblomsterne ualmindeligt travlt i disse dage.


De skulle have strålet til konfirmation i maj, men nu må vi selv nyde dem i fulde drag. Der er bestilt dahlia til at overtage krukkerne senere - de bliver fine til september, når yngstepigen skal fejres.


I haven arbejdes der stille og roligt fremad. Roserne er gødet, nogen af dem er også blevet beskåret - især Lykkefund ved terrassen har fået en ordentlig tur. De hvide bede er gjort forårsklar - de kunne godt trænge til noget jordforbedring, men det må blive næste år. Jeg har fået godt begyndt, der er dog lang vej rundt, og det går kun i små nøk. Men med hjælp fra de unge mennesker skal vi nok komme igennem hele haven - engang!

2 kommentarer:

  1. Ja vi kan heldigvis gå ud i haven og se, hvordan det hele spirer og gror, men det er desværre ikke nok for de unge mennesker. Det lader ikke til, at der kommer nogen opblødning lige med det første, tværtimod. Hvor er det synd for de unge mennesker, som netop nu skal til at opleve alt det spirende, der sker i teenagetiden.

    SvarSlet
  2. godt indlæg, og især det med dine børn :) :) mine børn "lider" også i disse dage ;)

    SvarSlet