søndag den 14. februar 2016

Som kærligheden...


Sart, uendelig smuk og fyldt med løfter! Og også stærk, livskraftig og jordbunden.

Sådan er magnolien, som blomstrer i mit køkkenvindue på sådan en dag her i februar, hvor kærligheden hyldes. Gid kærligheden må fylde hele året, vokse og blomstre år efter år.


Happy Valentine!

18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak - mit kamera er ikke særlig godt, men jeg var vist heldig her - synes også de billeder af den skønne magnolie blev fine.

   Slet
 2. Hej Frede.Smuk hvid magnolie du viser.Jeg viser min dejlige Susan som jeg har klippet et par gren ind til drivning.Dejlig plante.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en skøn én og plukke ind af - dejligt at forlænge sæsonen med dens blomster lidt, for den kan være kort, hvis der er meget regn og rusk, når den springer ud derude.

   Slet
 3. Dejlige romantiske billeder af Magnoliaen. Ja en rigtig Valentins blomst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her hos os kommer vi vist ikke nærmere noget valentin end dette ;-) Men jeg glæder mig over både kærligheden og magnoliaen alligevel!

   Slet
 4. Magnolier er skønne, og rigtig fine til drivning :-)
  Mine magnolier er dog ikke så store endnu, så jeg nænner at klippe grene af dem. Det var kun sidste år, jeg havde nogen inde, men det var fordi vi ved et uheld fik knækket nogle grene af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de skal have en vis størrelse, før man klipper i dem. Jeg overvejer at tage noget af højden af min, så den bliver mere paraplyformet (lidt som dem der står ved det gamle rådhus i Vejle), men jeg ved ikke, om jeg tør...

   Slet
  2. Det må du afgøre med dig selv om du tør.
   I bøgerne står der, Magnolie ikke er vild med kraftig beskæring, men der er nogen som klipper lystigt i dem, for at begrænse deres vækst uden der sker noget ved det.
   Jeg har ikke den store erfaring med beskæring af Magnolier, men fik engang aflivet en ´Susan´. Jeg flyttede en på omkring et par meters højde i vores tidligere have, og stammede lidt op i den, om det var flytningen eller beskæringen, må stå hen i det uvisse, men den gik til i løbet af 2-3 år.

   Slet
  3. Ja, aflivning er jeg ikke vild med, men tænker det kunne gøres lidt langsomt, lidt ad gangen, og jeg behøver jo ikke tage noget i toppen i år, hvor jeg tager noget nedefra - hmm tænke, tænke, tænke....Men tak for dine erfaringer og viden!

   Slet
 5. Kan ikke være mere enig med dig, lade kærligheden blomstre og vokse imellem os hele året, det skal vi stræbe efter! Kan godt forstå at du nyder magnolien, de er så smukke. Planter tre af dem nu, håber så at jeg engang nænner at klippe nogle grene af til at nyde indendørs :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. De er dejlige at sætte til drivning - det forlænger sæsonen! Jeg har også plantet én til - en stjernemagnolie, men den rør jeg ikke ved endnu!

   Slet
 6. Ja Magnoliegrene er skønne at tage ind, hvis man har et stort eksemplar.
  God ny uge til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min er så stor nu, at den skal beskæres, så det er med at udnytte det!

   Slet
 7. Kære Frede. Sikke en fin sammenligning med magnoliaen og kærligheden, dejlige billeder. Vi smuttede en tur på Lakolk, hvor vandet var langt ud, gik en tur. Bagefter var der varm chokolade på "Hattesgård" på Rømø, et sjovt sted med masser af gamle ting.. Det er med at udnytte at det endnu ikke er "traktorvejr"... Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt det med at udnytte bondemandens vinterhi til ture ud af huset bl.a. Der er dejligt på Lakolk og varm chokolade kan man sagtens bruge efter sådan en gåtur!

   Slet
 8. Hvor er det smukt skrevet, og nu blev jeg igen misundelig..på den gode måde. Jeg ELSKER magnolie. Tak for di smukke blleder og masser af kærlighed herfra Alma og Mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnolien er da også en smule misundelse værd - den er for lækker!

   Slet