tirsdag den 23. februar 2016

En bue omkring bænken

Siddepladsen ved birken har i dag fået en bue af buskbom, eller i hvert fald begyndelsen til en bue! Indtil videre ser det lidt forpjusket ud, men på sigt skulle det gerne blive en smal, tæt hæk af buskbom, som skal danne det lille rum ved bænken. Buskbommene har jeg snuppet et andet sted i haven, de stod tæt i en gruppe, og de skal klippes, så de får den rette form, men jeg bør vel vente med det, til faren for frost er overstået?


På grund af de evindelige rødder kunne jeg ikke få lukket hullet ved træet, men jeg håber, buskbommen på sigt vil brede sig og fylde det ud..

9 kommentarer:

 1. Jeg ved ikke så meget om klipning af buksbom, men jeg tror, du har ret i, at du må vente til faren for frost er overstået. Du har godt nok været flittig igen. Godt arbejde du har lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg tror, det bliver godt - glæder mig til hosta og bregner dukker op og gør området grønt og indbydende!

   Slet
 2. det er nu heller ikke det tidspunkt jeg plejer at klippe mine buskbom - det er senere hen på året. Men de skal nok dække hulet, det er jeg helt sikker på. Men det ser utrolig hyggeligt ud.
  Hvad skal du bruge af siddebræt - altså hvad der skal ligge oven på de to stolper?
  Kh.
  Kirsten
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke helt sikker på bræt endnu, men jeg håber at finde en rustik planke, som passer ind. Jeg plejer også først at klippe mine buskbom i august, så nye skud kan nå at hærde før frost. Men jeg klipper også rigtig meget i mine buskbom i december til binderier, og det sker der ikke noget ved, for der kommer jo ikke nye skud. Men inden for de næste par måneder er jeg bange for, at de kan finde på at skyde og så blive svedet af frosten - og det vil jeg gerne undgå - så selv om jeg har en forfærdelig lyst til at fixe det nu, så vil jeg forsøge at holde mig i skindet!

   Slet
 3. Så fint det er blevet. Jeg har heller ikke forstand på at klippe buksbom men vil også tro at det er bedst at vente til der ikke mere er fare for nattefrost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, må vist væbne mig med tålmodighed, selvom jeg har lyst til at klippe dem LIGE NU!

   Slet
 4. Jeg ville også helt klart vente nogle måneder med at klippe buksbommene! Det bliver sørme en hyggelig siddeplads!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - tror også, det bliver et godt sted! Jeg forsøger at holde trangen til at klippe stangen!

   Slet
 5. Jeg klipper ikke mine buksbom før i juni...nogle gange bliver det juli før vi får det gjort. Så jeg ville klart vente med at klippe dem...også fordi de lige er blevet omplantet.

  SvarSlet