mandag den 31. august 2020

En sidste sommerdag31. august - absolut sidste sommerdag 2020! En smule vemodigt, men hvilken smuk dag! Vi har haft rigtigt sensommervejr med sol og stille vind. Men nu er sommeren uigenkaldeligt slut - i al fald ifølge kalenderen. Vi kan stadig håbe på en Indian Summer i løbet af september - det ville være skønt!

I haven er sensommerstauderne i fuld gang. Flammebedet lever op til sit navn med røde, gule og orange farver. Før i tiden har jeg ikke fået montbretia til at trives i haven, men jeg skal da lige love for, at de har fået fat her.

Det cirkelrunde græsbed domineres af enorme hjortetrøst - dahliaerne, kertepileurt, solhat og græsserne får næsten ikke et ben til jorden!

 Haven er smuk i aftensol - her et kig fra det hvide bed mod flammebedet. Magnoliaen ved siden af har mange blomster her i sin anden blomstring i år - mange flere end den plejer på denne tid.

 Det lange kig fra krukken og hele vejen ned i den anden ende af haven.

Jeg er rigtig glad for pavillonbedet, som er ved at vokse godt sammen og som mestendels består af grønne nuancer. Selv vandet i fadet er grønt...:-) Den fine russiske kulsukker i baggrunden er et rigtig fint indslag i bedet med sine specielle, lime farver.


Det er efterhånden nogen dage siden vi sidst har siddet i pavillonen, men sådan en sensommeraften lokker den godt nok én derud. Jeg er vild med de grønne bede - lige nu er det kun de flittige cosmos/stolte kavalerer, som for alvor bidrager med farver.


Det fine sensommersolskin lokkede mig alligevel væk fra haven og en tur i skoven langs åen. Turen fra Gødding Skov til Randbøldal er utrolig smuk med stejle skænter på den ene side og åen i en lille eng på den anden - før stejle skrænter rejser sig på den anden side af åen. 


Ingen af pigerne ville med, selvom jeg lokkede med et gensyn med deres børnehave-yndlingssted ved det, der kaldes Markedspladsen - det var dengang det bedste sted af alle, når skovbørnehaven var på tur. Ingen af pigerne mente, de nogensinde havde været dér? Hvordan kan det slettes af deres hukommelse - mon de ville genkende det, hvis de var gået med?7 kommentarer:

 1. Ja sidste sommerdag men som du skriver, så har den været fantastisk. Jeg er lige kommet ind efter snegleturen, der var nogle stykker.
  Dit flammebed er fantastisk. Skovturen var også fin :)

  SvarSlet
 2. En dejlig dag at slutte kalender-sommeren. Og haven tager sig virkelig flot ud.
  Montbretia har også taget fat her i år, og jeg mistænker det milde vintervejr for deres trivsel. Det er en yndlingsstaude her. Dit græsbed er også meget smukt og bliver sikkert bare bedre med årene.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 3. Du har virkeligt smukke bede og jeg kan lide både flammebedet og det hvide bed.
  Ja, det har været en dejlig sidste sommerdag og nu håber vi at september bliver skøn også.

  SvarSlet
 4. Jeg kalder september for sensommer. Det passer bedre syntes jeg.
  Flotte mombretia. De fleste af mine blev tyndet sidste år. De var ved at kvæle alt andet, når de lagde sig ned.
  Det er osse smukke kik i haven. Det grønne er alledede langt fremme igen. Men I har vist osse fået tidligere vand end os?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder fra haven! Jeg falder især for pavillonbedet med den tætte beplantning, de fine bladformer og alle de grønne nuancer. Fuglebadet er også et smukt indslag i bedet, og jeg gætter på, at solsorten nyder at plaske deri.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Som Elna går jeg også med pavillonbedet. Meget smukt med vandet midt i det grønne.
  Mærkeligt at pigerne ikke husker... tænk hvad vi andre må glemme uden at vide det.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
 7. Ja nog är det lite vemodigt att sommaren är över...vi får hoppas på många sköna höstdagar nu!
  Kram Titti

  SvarSlet