mandag den 7. september 2020

Travl september

 Vi tæller dagene og arbejder hårdt på at gøre klar til konfirmation for yngstepigen. Vi glæder os til at fejre hende om knap to uger.

Indtil videre er hækken klippet, græsset slået og køkkenhaven og drivhuset ordnet. Endnu er der tid at løbe på, så resten af haven skal nok nå også at få en overhaling. 

Bordpynt og maden er på plads - vi skal spise i et lille forsamlingshus tæt herved, derefter tager vi hjem og får kaffe og tapas. Vi synes, det er dejligt, at noget af festen foregår herhjemme - det er bare mere uformelt og afslappet. Børnene leger, og de voksne daffer lidt rundt med kaffekoppen og slår sig ned, hvor der er plads. Vi håber på smukt septembervejr med sol og blå himmel, så haven kan nydes, og kaffen måske endda indtages udendørs. 

I krukkerne bliver det hvide og grønne nuancer - det var allerede bestemt i foråret, og det har konfirmanden ønsket at holde fast i. De første krukker er plantet til. Indtil videre har de ophold på terrassen, når vi nærmer os dagen, bliver de placeret ved indgangene.

Der er endnu meget, som skal gøres - men vi når det nok. Bare Coronaspøgelset holder sig på afstand - jeg kan næsten ikke bære, hvis festlighederne igen skulle blive udsat. Så vi holder vejret og skæver smånervøst til smittetallene og nye restriktioner.

I mellemtiden nyder vi forberedelserne og dagene i haven. Der er ingen tvivl om, at sensommeren har indfundet sig derude - de røde farver spiller i den lave, bløde sol, og de skønne roser remonterer. Morgnerne er kølige, og disen ligger over markerne. Op ad dagen varmer solen dog stadig, og midt på dagen er der stadig lunt og godt - man må dog tage sig i agt for en hurtig byge.


14 kommentarer:

 1. Ja de der byger kommer jævnligt. Det lyder til, at du er rimelig klar til konfirmationen, det skal nok blive godt, jeg krydser fingre for, at alt skal gå godt uden coronatrusler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt gik heldigvis godt, selvom de truende corona-skyer hang over hovedet på os. Vi havde en dejlig dag!

   Slet
 2. Du har vist jævnligt en mærkedag i familien, som du skal arrangere. Heldigvis får man indtryk af, at der noget, du klarer i stiv arm, og at du virkelig nyder det. Det er en kunst og en gave ikke at stresse op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, jeg ved ikke rigtig. Jeg kan godt lide at arrangere, men kan desværre ikke undgå at stresse op ;-) Men som regel går det hele jo fint alligevel.

   Slet
 3. Det er jo altid dejligt at få styr på det hjemlige - og fint ser der jo ud allevegne - men næsten ikke til at holde ud at få udsat festen endnu engang. Mon dog ikke det går - jeg håber det!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, heldigvis slap vi for udsættelse igen. Vi havde en skøn dag - og konfirmanden var glad!

   Slet
 4. Du har vist styr på det, og de valgte farver er fortsat smukke, så det bliver en mindeværdig begivenhed.
  Mon ikke det går med festen. Jeg synes, det sværeste må være at sidde omkring bordet med 1 meters afstand fra næse til næse. Men det er selvfølgelig kun et spørgmål om planlægning, kan jeg godt regne ud :-)
  Jeg håber, at alt klapper efter konfirmandens ønsker.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik dækket op med afstand mellem smittegrupper - det gik faktisk rigtig fint. Gæsterne var gode til at passe på sig selv og hinanden.

   Slet
 5. Håber det bedste - du har i hvert fald gjort dit, og der ser dejligt ud.
  Jeg tænker som Marie også at du er en ørn til at arrangere fester :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev dejligt! Herligt, sådan at få lov at bruge haven til en festlig lejlighed!

   Slet
 6. Jeg håber, det bliver en dag med fint septembervejr, så konfirmanden og hendes gæster kan nyde den smukke have. Det lyder, som om alt er planlagt og meget allerede er udført. Det er en samling fine krukkeplanter i afstemte farver. De vil pynte ved indgangen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi kom hjem, havde vi det skønneste septembervejr - og mange tog kaffen med ud i haven. Vi havde sat et par pavilloner op, så der var god plads.

   Slet
 7. Det er så hyggeligt, når man har plads til at holde familiefester hjemme. Vi har heldigvis god plads og alle vores 4 børns konfirmationer er holdt herhjemme, den sidste i 2007 :-)
  Jeg håber at det lykkes og at der ikke kommer flere forhindringer, haven ser i hvert fald flot og klar ud.
  Med venlig
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at holde konfirmationen hjemme, men også meget arbejde! Især da når man vælger at spise i et forsamlingshus og tager hjem bagefter - men det har vi jo selv bestemt, og det fungerer fantastisk godt. Så skønt at haven blev brugt!

   Slet