tirsdag den 25. august 2020

Plænekvaler

Endelig er vi på den anden side af høsten - det har vi egentlig været i mere end en uge, men først nu begynder der at falde ro over dagene, så der igen er tid til at kigge blogs og gå i haven.


Jeg har kastet mig over plænen! Jeg er ikke rigtig en plænekvinde, jeg går ikke så meget op i det med mos, mælkebøtter og smukt skårne kanter. Men jeg kan godt lide at plænen er grøn og rimelig kortklippet - det giver sådan en fin baggrund til bedene. Faktisk er det i år lykkedes mig at slå græsset hver tredie dag hele sæsonen, så plænen har taget sig pænt ud. Altså lige indtil vi ramte august! Faktisk har plænen ikke været slået i august overhovedet - så her var efterhånden et temmelig tykt lag grønt græs - måske bedst egnet til en større flok køer.


I aftes tog jeg fat på at genetablere en kortklippet plæne - mere passende til en have. Første omgang med en plæneklipper, som var sat i en lidt høj skærehøjde, resulterede i en ordentlig omgang hø. Det var så her, jeg måtte bide i det sure æble og finde løvrive og trillebør frem og begynde at rive alt græsset sammen og få det kørt væk. Virkelig et hadejob, som jeg for alt i verden forsøger at undgå. Hvis der efter slåning ligger lidt græs, kører jeg hellere en tur over det dagen efter igen, fremfor at give mig til at rive... Jeg har hørt om græsopsamler og bioklip, men den slags finurligheder er min plænetraktor ikke udstyret med, desværre.

Men revet blev plænen, og efter den omgang var den ikke videre køn! Klipningen var temmelig ujævn, fordi sådan en lang plæne er fugtig i bunden, og så lægger græsset sig ned der, hvor hjulene kører. Der var ikke andet for end at tage endnu en tur med plænetraktoren - denne gang i normal klippehøjde. For at det ikke skulle være løgn, var jeg nødt til at ty til løvriven igen for til sidst at slå plænen for 3. gang - denne gang i modsat køreretning!

Nu er plænen så rimelig ok at se til - i al fald på afstand! Nu venter et par dages regn, og så skal jeg have gang i plænedyret igen, og SÅ tror jeg, den er der!

7 kommentarer:

 1. Jeg synes, at din plæne ser smuk ud - for ikke at tale om dine bede!! Herhjemme er vi udfordret af muldvarpeskud og bare pletter i plænen, men vi har så meget græs, at vi har opgivet at gå op i den slags detaljer :-)

  SvarSlet
 2. Det ser fantastisk flot ud. Måske, det ikke er ok tæt på, men det ser vi andre ikke. Der er ikke noget som en klippet plæne sammen med frodige bede.
  Det først billede med hvide planter og hvide møbler er så fint og afdæmpet. Men når jeg ser de farvestrålende billeder er de sørme også smukke.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 3. Surt at skulle i gang med løvriven flere gange, det er ikke rart, men det har uden tvivl pyntet. Du skulle bare have vist os plænen, inden den blev klippet :) Bortset fra plænen som jeg synes ser fin ud, så står have jo også fint, men der er heller ikke længe til konfirmationen nu. Godt høsten er overstået.

  SvarSlet
 4. Man forstår jo at du har fået en del mere vand end vi har i vores ende af systemet. Selv den mindste ko ville ikke kunne finde noget at leve af her:) Men det blev altså dig der skulle være "ko" - og sikke et job! Flot ser det ud med de svungne bede og de flotte farver, både på græsset og alt det øvrige. Frodigt og smukt!
  Jeg er sikker på du får det hele i perfekt form inden konfirmationen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Sikke et stort arbejde, men det lykkedes for dig, at få plænen flot igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 6. Plænen kæder bedene sammen på det smukkeste, og kanterne er fine. Thumbs Up!

  SvarSlet
 7. Uh, hvor jeg er glad for at jeg kun har en sti rundt uden græs :)
  Men det ser flot ud, godt arbejde !

  SvarSlet