lørdag den 2. maj 2020

Weekend i haven

Der er dømt weekend i haven. Jeg glæder mig til at komme ud, for jeg har gang i et par projekter - ud over selvfølgelig lugningen og klargøring af bede, som jeg ikke er helt færdig med. Faktisk var planen oprindeligt en hel anden. I denne weekend skulle vi have fejret vores yngstes konfirmation - huset ville have stået på den anden ende i dag!

I efteråret fyldte vi krukker med løg, som skulle pynte til konfirmationen - dem glæder vi over nu.
I stedet bliver det stille og roligt. Solen skinner, haven er gennemvandet, for vi har fået mere end 30 mm den seneste uge og altid står frodigt og grønt.

 
Magnoliaen blomster forrygende i år. Regnen har slået lidt blade af, men træet er fortsat havens eyecather.
 
I går var jeg forbi min sædvanlige tomatplante-leverandør. Hun laver selv sine mange sorter tomatplanter, som sælges på plantemarkeder og direkte fra drivhuset. Heldigvis havde der været godt gang i handlen hjemmefra, for plantemarkeder er der jo ingen af.
 
 
Jeg har plads til 7 tomatplanter - og så skal man vælge mellem 45 forskellige, lækre sorter - det er ikke nemt! Her er årets udvalgte - spændende, hvordan de falder ud. De skal plantes i dag - bedet er klar!
 
 
Og så et sneak peak på et lille byggeprojekt jeg har gang i her ved siden af drivhuset. Der er tale om noget genbrug, jeg samlede materialer sidste sommer, men først nu er jeg i stand til at føre projektet ud i livet. Hvis alt går vel, får I mere at se i morgen!
 


8 kommentarer:

 1. Ja men det bliver da spændende at se, hvad du har gang i.
  Jeg har indtryk af, at det går rimeligt med at sælge planter også uden plantemarkeder, det er jo godt nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt, at de, som sælger planter, kan sælge, selvom der ikke er plantemarkeder i år. I morgen får du mere af projektet at se - der er virkelig rykket i dag, hvor jeg har knoklet igennem.

   Slet
 2. Hvor det blomstrer flot, og hvor er det ærgerligt med konfirmationsfesten.
  Jeg har lige gensået tomater. Jeg kom til at glemme dem en dag, de var ude i høj sol og sommer. Bare et par timers lavere temperatur... øv bøv så kan jeg lære det.
  Held og lykke med dine.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, med tomaterne. Høj sol kan hurtigt gøre kål på små planter. Godt det stadig kan nås. Jeg har planer om at så lidt til køkkenhaven i drivhuset - squash og bønner, men det bliver vist først i morgen :-)

   Slet
 3. Jamen, det er jo spændende, Frede :-)
  Jeg håber, I kan holde en fin konfirmation til efteråret, og at konfirmanden bliver præcis ligeså glad for sin fest, som hvis den havde været i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ja, og det bliver godt, men nu er jeg også træt! Jeg har været i gang hele dagen med projektet, og nu begynder det at ligne noget :-)
   Konfirmanden har heldigvis vænnet sig til tanken, og vi skal nok få en dejlig fest!

   Slet
 4. Ærgerligt med konfirmationen:(, men spændende, hvad du har gang i:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer syn for sagen i morgen - nu er jeg bare monstertræt!

   Slet