lørdag den 9. maj 2020

Halvfærdige projekter


Det ligner mig vist ikke rigtig, men lige nu hober de halvfærdige projekter sig op i haven. Og jeg er ikke vild med det - jeg kan godt lide at nyde et projekt og gøre det færdigt, før et nyt startes op. Men lige nu er der gang i flere byggerier, som er strandet på, at jeg har brug for hjælp til at komme videre.

Der er haveskuret.
 

Det er blevet malet, og inden i er jeg begyndt at sætte hylder op.


Her mangler jeg skruer i den rigtig længde og lidt flere brædder til hylder - den kunne jeg vist godt klare selv.


Men der mangler fortsat tag...

Så er der træterrassen i pavillonen.


Vi er godt begyndt, men er løbet tør for brædder. Kender I mon det? Jeg havde lavet alverdens beregninger over, hvor mange brædder vi skulle bruge, men da vi stod i tømmerhandlen, blev jeg underkendt af min bedre halvdel - han mente, det var alt for mange...... Vi løb tør i går. Der mangler nøjagtig det antal, som jeg havde beregnet. Som straf er han nødt til at køre med igen, for jeg er ikke vild med at køre med trailer. Til gengæld kan vi også få købt det, vi mangler til taget på skuret.


Der er dog også projekter, som er kommet i hus. Årets tomater er blevet plantet og har fået nye spiraler - spændende om de fungerer. Tomaterne er i gang med at blomstre, så sæsonen er i gang.

Det er skønt med alle projekterne, og vi skal nok komme i mål - men hvis det hele virker lidt uoverskueligt, kan man kigge i spejlingen af birketræet med de spæde blade og himlens blå, lade tankerne flyve og lade drømmene få frit slag.


14 kommentarer:

 1. Åh, sådan er det altid her: Vi er i gang med en masse projekter, og skulle vi nærme os enden på nogle, finder jeg altid på noget nyt. Jeg ville gerne være lidt mere, som du plejer at være: Tage én ting ad gangen og hvile i den. Men tingene ender jo gerne med at blive gjort, lige meget hvilken rækkefølge, man gør dem i :-) Pludselig har du både haveskur og terrassegulv!
  De tomatspiraler ser spændende ud! Må jeg spørge, hvor du har dem fra?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer også at have gang i flere ting, men ikke sådanne byggeprojekter, som er lige på grænsen af, hvad jeg formår :-) Den sidste skrue er sat i terrassegulvet nu, nu skal det bare males, så kan jeg komme i gang med at indrette! Det bliver godt! Plantespiralerne er fra Juliana - de har dem mange steder, jeg har købt dem online på Coop.dk. De sidder fast i taget af drivhuset med en lille øsken.

   Slet
 2. Jeg har nu osse altid flere projekter i gang. Men det er nu osse for at arbejdsstillingerne kan blive varieteret. Det halvgamle skrog er ikke så stærkt som for 10 år siden. Og som dig et spørgsmål om matrialer, og årstiden..
  Det var altså surt med de terrassebrædder. Og så havde du enda regnet det ud,,,,,
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Byggeprojekter som de her er lige på kanten af min formåen, og det er ret uvant med flere af den slags samtidig. Ellers har jeg også mange forskellige ting i gang på en gang - det er nemlig rart at skifte arbejdsstilling undervejs. Alt er godt med terrassebrædderne - den sidste skrue er skruet i, så nu skal de bare have olie.

   Slet
 3. Ha ha ha, ja det kender jeg alt for godt og det sker hele tiden. Så det ender gerne med at jeg laver en liste og tager den fra en ende af.
  Det er en super ide med haveskur et og gulvet i pavillionen er så flot. Jeg glæder mig til du viser begge dele når det er færdigt :)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er kommet i mål - så husfreden er igen i balance! Nu skal det hele bare have en gang terrasseolie, og så kan vi flytte ind! Jeg lover, der kommer flere billeder!

   Slet
 4. Ja, det er vi vist mange der kender: Der er gang i lidt rigeligt, og egentlig ville vi gerne lave en ting af gangen. Jeg gør i hvert fald. Små som store projekter. Og det er store, du har i gang for tiden, så de er meget synlige.
  Du har godt nok håneretten med hensyn til brædderne... Hvor var det dog ærgerligt. Men det er altid godt at have 'noget på nogen' ;-))))))) Det kan du nok få brug for en dag.
  Det ser supergodt ud med det, I allerede har lagt.
  Og dit lille skur... det er altså sjovt fundet på.
  Mange hilsener Lisbeth
  PS Det er en flot pergola I har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt du lige nævner min halve pergola - den er lidt udsædvanlig i sin opbygning, men det fungerer faktisk godt - det var mit første byggeprojekt, som jeg klarede alene - fra det at køre med trailer, save ud med håndsav og sætte op. Det var enkelt, men ude af min komfortzone :-) Denne gang har jeg også lavet skuret og det meste af terrassen selv - og begge dele er ret rustikke i deres udførsel, akkuratesse er ikke min spidskompetence - men jeg er ret godt tilfreds med begge dele. Det er sjovt at bygge!

   Slet
 5. Du fik da i det mindste fornøjelsen af at sige: "Hvad sagde jeg!" - til din bedre halvdel.
  De mange projekter ser jo alle lovende ud, og jeg synes dit haveskur af gamle døre er helt vidunderligt originalt. Også god farve du har fundet til det lille "skilderhus". Spændt på at se hvordan taget skal se ud.
  Forårsprojekter er altid lidt langtrukne synes jeg. Der er så meget andet at se til lige nu, hvor det gror så man kan høre det. Du skal nok komme i mål!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg har ikke engang sagt det :-) Da vi skulle hente de sidste brædder, var der udsolgt af 4 m, men med fasthed i stemmen sagde jeg bare: 'Jamen, så skal vi have 12 af dem på 3 m' - denne gang blev det accepteret uden tøven! Nu er den sidste skrue sat i, og jeg skal bare have givet brædderne olie - så er vi klar til at flytte ind! Jeg tror, jeg bliver rigtig glad for mit skur - jeg må vist være lidt tålmodig med det tag.

   Slet
 6. Det kender jeg alt for godt. Men det er faktisk ret praktisk.
  Et projekt inde i tilfælde af regnvejr. Et eller to projekter ude.
  Det er jo ikke altid nemt at blive helt færdig.
  Det ser godt ud hos dig.

  Klem og dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg trænger ligesom til at blive færdig med noget af det! Jeg er ikke helt rundt med lugningen i haven endnu - det sidste er lidt træls! Køkkenhaven er heller ikke sået/plantet til, terrassen er ikke sommerklar - jeg kunne blive ved! Men sådan er det heldigvis at have en have - man bliver aldrig færdig - og det kan jeg jo egentlig godt lide. Men jeg kunne nu godt tænke mig at blive færdig med bare én af tingene snart :-)

   Slet
 7. Når man har mange ønsker og ideer til haven, kan det ikke helt undgås at der er noget, der ikke lige bliver færdig, sådan er det også her :-) men alt kommer til den der venter :-)
  Fint skur du laver og jeg er helt vild med jeres pavillon, den er så fin. Jeg skal først lige have priklet mine tomater, de blev sået for sent, men jeg regner med at nå det :-)
  Flot spejlbillede.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 8. Mon ikke du når det med tomaterne, der sker ikke så meget med væksten derude i disse kolde dage/nætter. Projekterne skal nok komme i mål, det er vist bare utålmodig heden, som rører på sig. Jeg er meget glad for pavillonen, glæder mig til at indrette den.

  SvarSlet