fredag den 22. maj 2020

Pavillon #5

Vi er flyttet ind. Langt om længe er vi kommet så langt, at vi er flyttet ind i pavillonen! Den har været længe undervejs.


Der mangler stadig lidt finish med beplantning og stenbelægning mellem plæne og terrasse, men indmaden er på plads!


Det er snart 2 år siden, jeg så opslaget på facebook fra Cliff, som forærede sin hjemmegjorte pavillon væk. Det var midt i den tørre sommer '18. Da efteråret kom, pillede vi huset ned - den dag kan du se mere om her.

 
 
Siden lå pavillonen hengemt i mange stykker i et hjørne, hvor den blev overgroet af brændenælder.
 
 
I det tidlige forår '19 begyndte jeg at forberede stedet, hvor pavillonen skulle placeres. Jeg gravede ud til bede og en svungen sti - du kan se mere om den proces her. Bedene blev plantet til, men lige lidt hjalp det - pavillonen kom ikke op den sommer.
 
 

Men en søndag i januar '20 kom der pludselig gang i sagerne. Der blev samlet og svejset, så gnisterne sprang, og dermed genopstod pavillonen i vores have. Der er flere billeder her.


Siden er det gået lidt langsomt pga. en operation og et nyt knæ. Men endelig her på tærsklen til sommer kan vi indtage vores pavillon.


Møblerne er secondhand på hver sin måde. Stolene har jeg fundet i en facebook salgsgruppe - gode, solide og perfekt rustikke til formålet.


Bordet har jeg købt hos Kabeltromlen - det er lavet af en gammel støbeform og har masser af patina. Så nu er vi klar til kaffe og hygge.


Indtil videre lidt som at sidde i et bur! Men når roserne, vinen og tobakspiben rigtig får fat, bliver det en lille grøn hule, hvor man kan sidde og nyde udsigten til resten af haven.

8 kommentarer:

 1. Hvor ER det altså blevet godt. Jeg kan godt se, det er et bur p.t., men jeg kan også sagtens forestille mig, hvordan det bliver at sidde inde i den grønne hule. Flotte møbler, er det også.
  Tillykke med det hele.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blevet rigtig dejligt - vi må være lidt tålmodige med klatreplanterne. De er plantet, men skal lige have fat. Jeg drømmer om flimrende skygge og roser.

   Slet
 2. Sikke en lang ventetid, men sådan er det jo i virkelighedens haver, og ikke spor hokus krokus have på en dag. Men selvom tålmodigheden har været sat på en alvorlig prøve, er jeg sikker på, at det var ventetiden værd. Tænk han kunne nænne at skille sig af med den.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt typisk her hos os - vi rider ikke samme dag, som vi sadler - i al fald ikke, når det gælder noget med have! Sådan må det vist være, når man bor på arbejdspladsen, og der altid er noget, som kan gøres. Heldigvis kommer vi som regel i mål - og vi har lært noget om forventningens glæder!

   Slet
 3. Det er blevet så fint, tålmodighed er en dyd :) Det bliver lækker, når det grønne gror op, det er den genial til.
  Vi har nu været glad for vores pavillion her i ferien, her kunne vi sidde i læ for regn og blæst og passe på hinanden med afstand. I går sad vi i læ for solen, da vi spiste frokost :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver rigtig godt, når det gror lidt til. Jeres pavillon er anvendelig i langt højere grad - der er læ og tørvejr. Dejligt til det danske vejr.

   Slet
 4. Alt godt kommer til den der venter, siger man jo, og du har endelig fået din pavillion op at stå. Må indrømme jeg først tænkte på et meget stort fuglebur, men når man ser hvordan den så ud da I pillede den ned, så kan jeg jo godt se perspektivet med klatreplanter, og så bliver det da sikkert havens allerbedste siddeplads i løbet af kort tid.
  Der er meget arbejde i genbrug, så det er nok klogt at væbne sig med tålmodighed, til gengæld kan man ende med et helt unikt stykke havekultur, som mange vil misunde én i fremtiden. Tillykke og rigtig god "housewarming"!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et mega fuglebur! Det er sjovt med genbrug - sjovt at udtænke og få op og stå - jeg kan så godt lide processen. Og forventningens glæde er ikke at kimse af :-)

   Slet