søndag den 11. oktober 2015

Søndag med morgensol

Skønt at tage en morgentur i haven sådan en søndag morgen. Især ovenpå en lørdag, hvor der blev knoklet igennem derude fra tidligt til sent - det kan ikke bare ses i haven, men også mærkes i kroppen!
Nu begynder bedene at tage form. Jeg fik plantet alt det, jeg havde på lager til formålet - det fylder ikke så meget, men det er da en begyndelse. Specielt er jeg glad for de 2 buskbomkugler, som jeg hentede et andet sted i haven - de giver struktur og form med det samme.


Derudover er der plantet stauder af forskellig slags i begge bede. Mullemand (muldvarpen) har også hygget sig....
Bedet ved hængbirken blev plantet til med hosta, der kom 4 forskellige slags i - det var nogen jeg havde i forvejen, som er blevet delt.


Det hvide bed bliver forlænget, her stod tidligere en stor gran som Bodil kappede toppen af (og før den endnu én). Nu er det slut med grantræer her, bedet er blevet gennemgravet og har fået ny jord. Det skal have kalk, før jeg begynder at omrokere og plante nyt.


Og her i den nye del af det hvide bed skal det lækre stativ, som jeg fik i fødselsdagsgave, stå med hvide klatreroser i.

I et andet hjørne, hvor jeg tog buskbomkuglerne, blev der også flyttet rundt og sået lidt græs, så det igen hænger sammen.

Dejligt at få begyndt på tilplantningen - der er lang vej endnu, og der bliver ikke fyldt op i år, men så må jeg supplere med sommerblomster i hullerne!

God søndag!

12 kommentarer:

 1. Det er jo blevet en helt anden have, du har fået :-)
  Det er flot med de store buksbom, og stauder vokser heldigvis hurtigt til, så allerede til foråret har du "en rigtig" have igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret! Utroligt, hvor meget det gør for hele haven.

   Slet
 2. Jeg synes nu nok at jeg kan se årsagen til ømheden i kroppen. Du har været meget flittig må jeg sige. Det er flot, og som Vivi skriver de buksbom er flotte og jeg synes at det giver lidt højde i bedet. og sikken flot udsigt.
  Så jeg synes godt at du må være øm i kroppen :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ømhed efter sådan en dag er vist helt på sin plads - men lidt mindre kunne godt gøre det.....

   Slet
 3. Det er en gennemgribende renovering af haven, I er i gang med, men sikken en udsigt I har fået nu. Måske er der ikke så meget læ mere?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret, Lisbeth - der er et problem med læ. Hullet vender mod syd, mod vest har vi en lille skov, mod nord en masse bygninger og mod øst beplantning af forskellig art - men nu er der åbent mod syd. Jeg er meget i tvivl om det bliver et problem med vind og træk, det må komme an på en prøve - som bondemanden siger, så må vi jo plante noget læ....som om vi har ubegrænset tid til den slags eksperimenter:-) Lige nu er jeg bare glad for alt lyset, så jeg nænner slet ikke at lukke af for noget af det igen!

   Slet
 4. Der en stor forandring, men ser ud til at tegne godt, med det nye udsigtssted i har fået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har planer om en lille bænk bag birken, så man kan sidde der en lille stund.

   Slet
 5. Fantastisk udsigt der på det andet sidste billede. Det har virkelig givet lys og luft til haven og det går såmænd hurtigt med at få det nye til at fylde. Spændende at følge sådan en forandring i en have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er rigtig spændt på, hvordan det tager sig ud næste sommer - lige nu er det lidt bart!

   Slet
 6. Hvor er det altså blevet godt :o) det ser super godt ud med buskbom kuglerne. Det flotte nye stativ det passer da så flot lige der og jeg kan da godt se det for mig med en hvid rose på og måske også en hvid Clematis:o), har du nogen i roser i tankerne ?
  Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget i tvivl om hvilken hvid rose, jeg skal vælge til stativet - så jeg er modtagelig for forslag. Jeg har planer om Lykkefund et andet sted, så den skal det ikke være, men jeg er egentlig lidt blank endnu på, hvilken jeg skal vælge!

   Slet