lørdag den 17. oktober 2015

Så blev rammen sat

I torsdags blev jeg færdig med at plante hækken rundt om haven. Vi har plantet Naur, da det er det, vi har i forvejen i den gamle del. Billederne er lidt mørke, for de blev taget fredag morgen, før vi tog på tur - vejret var lidt tungt og mørkt.

Her mit nye lange kig - jeg har planer om at arbejde lidt mere med det, for at udnytte det visuelt. Det bliver dog ikke lige nu... Men hækken er i al fald sat!

Forhåbentlig kan hækken efterhånden skærme stauderne lidt for vind og vejr.

Ja, vi har fået lys og luft i haven, men vi har fortsat også skygge! Egetræet er blevet enormt - og syner endnu større, nu hvor der er blevet ryddet op.

I går blev det slet ikke til havearbejde. Vi fejrede vores 22-års bryllupsdag med en udflugt. Vi tog en tur til Nordtyskland, hvor vi både kørte i marsken og senere tog turen tværs over og endte i Slesvig. Slesvig er smuk med Gottorp Slot, barokhaven og den stolte domkirke, men vi havde desværre ikke vejret på vores side, så vi blev som druknede mus flere gange! Trods det havde vi en dejlig dag sammen, og vi spiste en lækker middag, før vi vendte næsen hjemad.

18 kommentarer:

 1. Åh, sådan en udflugt er bare så hyggelig! Til lykke med både bryllupsdag og ny hæk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi er også glade for endagsture - det har vi gjort en del i, fordi vi har dyr, vi altid skal hjem og fodre, det med weekendture ikke rigtig lader sig gøre. Til gengæld nyder vi hvert sekund!

   Slet
 2. Hvor tegner det godt, og skal da lige love for i/du har gået til den. Jeg forsøger også at arbejde med de lange kig, det er spændende, og kræver lidt ekstra tanker;-) Tillykke med bryllupsdagen, helrigt at i fejrede den med maner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nået noget her i efterårsferien, det har været rigtig skønt at kunne bruge hele og halve dage i haven - nu er jeg begyndt på den almindelige oprydning i bedene, men i morgen starter skolen igen, så kommer det til at gå lidt langsommere....

   Slet
 3. Det ser jo bare godt ud og det med det lange blik/kig er en god ide daa jeg ofte oplever at kun se lige om mig og glemmer det andet og om det hænger sammen.
  Tillykke med det hele og Nordtyskland er flot, og i har jo set yderlighederne marsken med sit meget lange lige kig og Slesvig med bakker, skove og en anden form for frodighed. Slottet og haven er et absolut besøg værd, bare en skam at vejret ikke var med jer.
  God weekend til dig Frede

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en smuk tur med både marsken og de frodige bakker østpå. I haven ved slottet ville vi have set globehuset, men det var lukket pga. en rundvisning, så det måtte vi nøjes med udefra - det synes især pigerne var ærgerligt. Pyt, vi hyggede os alligevel!

   Slet
 4. Hej Frede, tillykke med bryllupsdagen. Dejligt med sådan en tur ud i det blå, selv om det regnede.
  Det bliver altså spændende at se det hele når det blomstre og hækken får blade.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt ligesom indpakkede gaver - selvom man har en ide om, hvad de indeholder, så er det med fryd i maven, man ser frem til at åbne dem!

   Slet
 5. Hej Frede.Også et stort tillykke med de 20 år..................godt gået.
  Og en lille sviptur sydpå lyder da ikke så tosset.
  Godt at du nu kan sætte flueben ved hækken.........................og du har da bare den dejligste udsigt.
  Håber du får sat alle dine planter inden vejret skifter for alvor.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mangler nogle roser, men jeg kan ikke rigtig bestemme mig for, hvilke det skal være, men ellers er jeg vist ved at være i mål for i år.

   Slet
 6. You have got wonderful views on the surrounding landscape now. And....congratulations with your 22 years marriage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks, Janneke - both are due to hard Work, you know ;-)

   Slet
 7. Tillykke med bryllupsdagen...dejligt at fejre det med en tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må jo udnytte, når der er en grund til at markere noget!

   Slet
 8. Tillykke med bryllupsdagen! Det tegner godt med hækken, bedene og det lange kig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - der mangler lige lidt for, for at det lange kig er helt godt, men det kommer!

   Slet
 9. Tillykke med bryllupsdagen.

  Det lyder ellers til at have været en hyggelig tur I havde der... :)
  Marsklandet må vel næsten være Dittmarschen, hvor vi også lige har været?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det var rigtig hyggeligt! Jeg tænker, marsken der minder om Dittmarschen, men jeg ved det ikke. Marsken syd for grænsen ligner den lige nord for, fra Tønder til Rømødæmningen, bare meget større og mere vidtstrakt. Bondemanden sad og savlede over den fede muld, som jo så bare har det aber dabei, at det er svært at arbejde med, fordi det ligger så lavt/vådt.

   Slet