fredag den 2. oktober 2015

Point of no return

Der har været stille på bloggen hele september måned - først fordi vi havde så travlt, at der absolut ikke skete noget i haven, og senere fordi der skete en hel masse!
Sidste weekend gik det for alvor løs - en omlægning af haven, som har været planlagt i mere end 3 år. Noget bevoksning, som blev plantet for 50 år siden, var blevet for stort og massivt, og nu skulle vi have luft og lys. Og det har vi så fået!
Prøv at se med her:

FØR

EFTER

FØR


EFTER

 
Undervejs i forløbet var jeg ved at få kolde fødder, for det var både voldsomt og drastisk, men ih hvor er det dejligt med lyset! Jorden er grubbet, og der er fyldt ny jord i de store huller. Nu venter et stort arbejde med at klargøre jorden til plantning og græs - der gemmer sig mange trærødder..... Og så kommer det sjove for alvor!
 

 
Også inde i gården har vi været i gang. Vi havde et hjørne med gamle ædelgran, som så rigtig træls ud. Så de kom også væk, her skal laves cykelskur, sættes plankeværk og nogle buske fra haven.
 


 
 


23 kommentarer:

 1. Ih, hvor det lysner! Det er en god idé :-) Og så skal vi se billeder af det igen til foråret, ikke?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, kære Nana, I slipper ikke for billeder af både proces og resultat!

   Slet
 2. Well done! We need some light and an occasionally change in the garden. Looking forward how you will fill up the open spaces.
  Have a nice weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks! I'm looking forward to the result as well!

   Slet
 3. Ja jeg skal da love for, at der er sket noget i jeres have. Det bliver spændende at se det hele igen næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er pludselig mange, mange muligheder og mange hensyn at tage - jeg bliver helt rundforvirret!

   Slet
 4. Det er da en oprydning der er til at se :-) Hvor bliver det spændende med alt det nye der nu er plads til. Samt hvordan du vil bruge pladsen, men et er sikkert, det skal nok blive godt.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også det bliver godt, min største hovedpine lige nu er, hvordan jeg får skabt rum, så det ikke bare bliver randbeplantning rund om plænen - jeg tænker og tænker...

   Slet
 5. Hold da helt op, i går da rigtig til den !!
  Det har givet en massedejlig lys ind i jeres have, men kan godt forstå, hvis det har virket lidt skræmmende undervejs, at gå i gang med at nedlægge en 50 år gammel beplantning.
  God arbejdslyst med klargøringen. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at tage sig ud fremad rettet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lyset er helt fantastisk! En sidegevinst er, at mit gamle staudebed, som var ved at sygne hen i skyggen, pludselig får masser af lys - det bliver godt!

   Slet
 6. Der er da godt nok sket noget af en forandring. Spændende hvad du finder på at plante i stedet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft og har mange, mange planer, men lige nu er jeg i tvivl om både det ene og andet!

   Slet
 7. Holda helt op der sker noget hos jer, kan egentligt bare sidde og pippe efter de andre kommentarer:-) rigtig god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - heldigvis synes jeg, det er dejligt arbejde - selvom jeg er ret meget i tvivl om, hvad der skal plantes lige nu....

   Slet
 8. Det var en gevaldig oprydning! Men for pokker hvor det ser godt ud, dejligt med al det lys. Det bliver i da tilfredse med. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mine kolde fødder er vendt til glæde over al det skønne lys - det er så skønt!

   Slet
 9. Hej Frede.Hold da helt op..................der er da sket en del hos dig.Men et fantastisk lys der er kommet i jeres have.
  Rigtig spændende hvad du vælger at plante i stedet.
  Rigtig god arbejdslyst og god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har planer om et nyt staudebed, men jeg bliver helt i tvivl om, hvordan og hvorledes lige nu...

   Slet
 10. Ja jeg kan nu også bare sige hold da op, for søren det har givet en helt anden have, sådan nogle flotte udsigter og et lys i haven der siger spar to. Jeg kan godt forstå at du har tænkt det godt igennem og det er jo et stort indgreb i en have og som du selv skriver så er der ingen vej tilbage. Jeg er lige så spændt som de andre hvad der efterfølgende sker, for jeg tænker at det har du sikkert allerede en plan over. God arbejdslyst og håber at du deler denne med os andre. Det er spændende at følge med i en forandring.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har alt for mange planer og ideer, og jeg er sådan i tvivl lige pludselig - jeg kunne slet ikke forestille mig, at det ville blive så dejligt med alt det lys!

   Slet
 11. Der sker noget hos jer, kan jeg se.
  Dejligt med lyset I nu har. Glæder mig til at se hvad I får lavet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu tror jeg, jeg tager et step ad gangen, for jeg har brug for at få jævnet ud, så kan jeg måske bestemme mig for nogen af alle mine ideer!

   Slet
 12. Wow, sikke en forandring. I er godt nok gået til den. Er sikker på at det bliver helt fantastisk når i bliver færdige.
  Hilsen Heike

  SvarSlet