lørdag den 24. oktober 2020

Udendørs lørdag

Sådan en lørdag i oktober, hvor vejret bare arter sig, så selv de unge er til at jage ud - sådan en lørdag har det været i dag!

Jeg har gravet mere græs af - det gider jeg ikke vise jer, det har I set. Næste gang jeg viser jer noget fra det bed, er jeg færdig med at grave - så må vi se, hvor længe det går? Bid for bid...

Familiens unge mennesker har fået frisk luft i dag - og tilmed set glade ud! De blev sat til at grave de sidste kartofler op - og de gik til opgaven! Nu er rækkerne tømt - det har været et godt kartoffelår. Ambitionen er egentlig bare, at der skal være rigeligt med nye kartofler, og hvis der er til resten af sommeren, så er det fint. I år har vi været velforsynet, og jeg tænker, vi har nok indtil jul.

Men da kartoflerne var i hus, havde ungdommen mod på mere frisk luft, så de fandt græskar frem og skar kunstfærdige lygter. Den ene blev til et folkevognsrugbrød - den er da sød?

Imens fik jeg slået plænen, den vokser ikke meget mere, men de nedfaldne blade har godt af en tur gennem kværnen.

Sidst på eftermiddagen var teenagerne stadig friske, så vi kørte til Frederikshåb Plantage, hvor vi gik en dejlig tur ind til Syv-års-søerne.

I aften samles vi foran skærmen (de aktive teenagere har sørget for snacks) og støtter Knæk Cancer. Det er noget, vi altid gør - for også vi har været ramt i nærmeste familie. 

Ofte hører man om, at der er nogen, som sår tvivl om, pengene fra den slags indsamlinger når frem og ikke bare går op i administration. Man bliver påvirket af den slags. 

Men til yngstes konfirmation snakkede jeg med en af de unge fætre, som til daglig arbejder på kræftafdelingen i Skejby. Det gjorde stort indtryk på mig, at han fortalte, at donationerne fra Kræftens Bekæmpelse gør en kæmpe forskel i hans arbejde. De oplever en sand opgradering i teknik, maskiner og muligheder, når de får pengene. De kan tydelig mærke en effekt hver gang. Uden vores donationer var de ikke nået så langt - hverken i behandling eller forskning. Den samtale gjorde mig så glad - det nytter! Så her i huset sidder donationerne endnu løsere i år, tror jeg!


                                 God lørdag aften derude!

8 kommentarer:

 1. Sikken en dejlig dag I har haft. Det er rigtig godt, at du skrev det sidste, så behøver vi ikke længere at tvivle på, at donationerne kommer de rigtige steder hen. Vi må til mobiltelefonen i aften, det er vigtigt at de får mere og nyere udstyr til den lede sygdom. Har netop haft besøg af kræftramt i dag, både hun og datteren er ramt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom sygdom og død fylder lige rigeligt for tiden, er det godt, at vi også passer på hinanden og hjælper, hvor og hvis vi kan.

   Slet
 2. Det er nogle skønne billeder, og man kan virkelig se, I havde dejligt vejr i går. Jeg kan slet ikke stå for billedet af kattene.
  Det er også godt at læse, at donationerne virkelig gør nytte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kattene har i den grad overtaget krukken med lyng - de er ikke til at stå for, selvom vi har lige vel rigeligt.

   Slet
 3. Det lyder som en dejlig dag :-) Og hils folkevognsproducenten... Ros for ideen :-)
  Dit drivhus og den lille siddeplads er aldeles indbydende :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ros videresendt - hun fortæller, hun har fået ideen fra Pinterest, men udførelsen er jo også god, ikk'?

   Slet
 4. Jeg synes, det første billede er så smukt med den grønne plæne, de store træer og den lave sol. Syv-års-søerne havde jeg aldrig hørt om. Men det ser så flot ud på billedet, så jeg måtte lige google beliggenheden for at se, om de kunne være mål for en søndagstur.
  Katte er altså fotogene!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 5. Her var det også dejligt vejr lørdag, og sådanne dage skal bare nydes. Fint I gik til stålet alle sammen, så rykker det! Vi regner også med at have kartofler til jul, og de er virkelig pæne i år.
  Det er dejlige billeder af det lave sollys gennem løvet, og et herligt billede af kattene som har lejret sig i din efterårsbeplantning. Man bliver af og til lidt irriteret over kattes evne til at udvælge en yndlingsplante at slange sig i, men de gør det jo med en vis ynde og charme.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet