onsdag den 21. oktober 2020

Regnvejrsdag i oktober

Det er på ingen måde koldt, men det regner. Det regner hele tiden. Farver forandres, når ting bliver våde. Og farver det er der - bl.a. egens blade, der bliver gullige nu, og de ligger allerede på plænen. Det er umiskendeligt blevet efterår.


Det er smukt. Se nu bare det fine farvespil i sargentsæblens små frugter og de spættede blade. Snart har fuglene spist de små æbler, og busken står nøgen, men indtil da er det med at se det smukke i forfaldet.


Spaden er efterladt der, hvor jeg kom til den anden dag. Klar til en ny omgang graven græstørv af. Jeg springer over i dag, så spaden må stå der i regnen.


I køkkenhaven deltager blåbærbusken i konkurrencen om at være rød, rødere, rødest. Jeg tror, den vinder.


Et kig langs en af havens mange stier afslører, at nu er der ingen vej tilbage. Sommeren er for længst slut - det ses på lyset, farverne og samspillet der imellem.


Regndråbernes dans slår spejlingen i stykker i fuglebadet - endnu er der grønt omkring det, men snart... 


Pavillonen minder om dejlige sommeraftner - snart skal her pakkes sammen og væk, men jeg tøver, uvist af hvilken grund?

Regnvejrsdag i oktober.


10 kommentarer:

 1. tja nok regner det, men regnmåleren viser kun 2 mm på hele dagen.
  Jeg havde helt glemt hvor flot blåbær er nu. Mine gik ud i 2018 og jeg har ikke fået plantet nye. En stor forglemmelse.
  Jeg har osse en greb-spade stående klar, der hvor jeg er nået til. Måske er man så heldig at nå et par tag inden madlavningstid en gang imellem.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig fordelen ved at lade spaden stå - så snupper man lige et par tag i forbifarten, og pludselig er man færdig!
   Vi har fået en del regn, men jeg har ikke tallene.

   Slet
 2. Ja nu er regnen også nået os, selvom vi nok ikke får så meget, men vi er da på 6 mm nu, det er bedre end Gunvors 2 :) Blåbærrene står smukt nu, det er der også meget andet, der gør, vi må nyde forfaldet, inden det hele er væk.

  SvarSlet
 3. Øsregnede hele eftermiddagen her, men alligevel dejligt.
  Efteråret har så mange smukke farver og de stærkeste brænder igennem selv på en regnvejrsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regnvejr ind imellem er ok, men opholdsvejr er nu bedst! I dag er det forrygende derude.

   Slet
 4. Dejlige billeder fra din våde have! Vi fik vist under 5 mm i går, men det hjælper alt sammen, og nu er efteråret umiskendeligt slået igennem. Det er sket indenfor de sidste par dage, hvor den gule farve har sneget sig ind i haven fra alle kanter, og nu kan man måske godt begynde at tænke på at pakke havemøblementet væk:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har trukket længe ud med farverne, men nu er de har - og hvor er det fint!

   Slet
 5. Smukke, stemningsfulde billeder fra oktoberhaven. Der er et smukt kik fra græsgangen og op over plænen til huset. Heldigvis behøver vi ikke at gå i hi. Bliver vinteren mild, som den var sidste år, kan du jo fortsat få spaden i jorden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - der kan graves hele vinteren, hvis ikke vi får hård vinter. Jeg kan godt lide lidt havearbejde om vinteren - det er en god anledning til at komme ud - og det man får gjort føles bare som bonus!

   Slet