tirsdag den 13. oktober 2020

Godt begyndt er halvt fuldendt

 


Så er jeg for alvor kommet i gang med at grave græs af. Det cirkelrundebed er i forandring!


Resultatet af dagens slid ser ikke ud af så meget, men godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt!

Det er lidt af et hadearbejde det med at grave græs af, men det hjælper, at man kan gå og drømme om, hvad og hvordan der skal plantes i bedet, når man engang er blevet færdig.

Jeg har gravet kanten i bedet, så formen er nu tydelig, og så er det ligesom også helt tydeligt, hvor langt der til vejs ende. Jeg er kun begyndt i den ene side af cirklen. Der skal også graves i den anden side, men knap så meget.

Dagens sidste solstråler fanges af blåbærbusken ved drivhuset - den forstår da at føre sig frem i efterårsfarver!Et enkelt træ på matriklen har smidt de allerfleste blade allerede - det er den røde ahorn, som min far i sin tid har fremdrevet. Det er et virkelig smukt træ!


10 kommentarer:

 1. oj, den er flot i dragten, den blåbærbusk. Her er det kun så småt efterårsfarverne indfinder sig. Og de er alle lidt gustne i kuløren. Nok pga. tørken i sommers.
  Det er et træls arbejde at grave græs af. men så kommer det sjove jo.. Havde du ikke osse noget med knæet? kan det lide gravearbejde?
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Blåbærbusken gløder - den er virkelig smuk.
   Jo, jeg har haft noget med knæet - og det gik helt galt for 2 år siden, da jeg bl.a. gravede græs af til dette runde bed. Mit knæ var ødelagt af slidgigt, men i februar i år fik jeg et nyt knæ, så nu kan jeg igen grave græs af!

   Slet
 2. Ja blåbærbuske er forrygende flotte på denne årstid.
  Det er et kæmpearbejde at grave græs af, men du klarer det flot, ser det ud til

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med at grave græs af er noget underligt noget. Det ser jo ikke ud af noget særligt, men det er et stort arbejde - og lidt kedeligt :-)

   Slet
 3. Uf ja, den slags havearbejde er hårdt, men tanken om det færdige, eller blot tanken om at plante bagefter, gør, at man holder ud.
  Blåbærren er flot, men jeg har indtryk af, at det ellers bliver et lidt blegt efterår. Bl.a. er mine azaleaer nærmest bare brune. Nok den trælse tørke, som Gunvor skriver.
  Flot og harmonisk træ - med historie. Den slags er godt at have.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan godt være efterårsfarverne bliver lidt falmede i år - der er endnu ikke sket ret meget på den front her. De fleste buske og træer står grønne - det er lidt underligt.

   Slet
 4. Oh-ja, jeg kender det så godt, dette med græstørven! Det giver god varme, men som du siger, også tid til at drømme om alt det der skal vokse, når engang...
  Spændende hvad dine tanker fører til!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, varmen kan man godt holde ved den slags arbejde! Bedet skal fortsætte i samme stil - et sensommerbed med sentblomstrende stauder og masser af græsser. Det skal bare ændre facon og være større.

   Slet
 5. Din blåbærbusk er vel nok smuk med efterårsfarver. Det er hårdt at fjerne græs - det har jeg også lige prøvet for at etablere et bed med vilde blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er meget smuk! Jeg er nødt til at tage lidt ad gangen med det græs, så går det fint :-)

   Slet