mandag den 4. marts 2019

Skjulte haver

Jeg har flere gange opdaget dejlige haver, som jeg ikke anede lå lige der, selvom det er i mit lokalområde, og jeg ofte kører forbi. De ligger ind ad små grusveje eller lidt væk fra vejen.


Sådan én har jeg igen fundet i denne weekend. Denne gang langt inde i skoven, og nedad en snoet skovvej - indtil der åbenbarer sig en stor lysning med tilhørende eng. Her ligger et hus med en stor og spændende have. Der er drivhus, pavillon, sø, snoede stier, rosenbede og masser af spændende planter.


Grunden til, at jeg havnede der, var, at jeg havde set én sælge primulaer på Facebook til en billig penge - og så lige i nærheden. Min nysgerrighed var vakt, og sådan mødte jeg Gretha, fik en haverundvisning og en aftale om at komme igen! Og jeg er nødt til at komme igen, for den have vil jeg gerne se, når det hele for alvor er i gang. Og så viste det sig, at Gretha sælger mange andre planter, hun selv formerer op.


I denne omgang købte jeg 2 klumper primulaer til 20,- kr. stykket. Der er både en lys lilla og en hvid. De er meget tidlige og stod i fuldt flor i Grethas have. Nu er de delt og plantet i grupper langs skovstien her hos mig.
 
 
I nabolaget er der vintergækker og erantis.
 
 
Både de lilla og de hvide er små og fine - mindre end dem man kan købe. De ser ret sarte ud, men ifølge Gretha er de meget hårdføre og gode til at brede sig.
 
 
Nu håber jeg, de vil trives her hos mig.

8 kommentarer:

 1. Det var dog en vidunderlig havediamant, du fandt der i skoven.
  Gode primulaer, der er vant til dansk vejr, er 1000 gange bedre end de sydlandsk fremdrevne. Har hun mon haft dem i drivhus eller ude? De er under alle omstændigheder aldeles bedårende med de lyse og lette farver.
  Jeg gælder mig til næste besøg :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fantastiske er, at de er ude - de kommer samtidig med krokus ca. Hun har dem plantet rundt om træerne - jeg troede først det var krokus, men det var et flor af primula. De er virkelig fine!

   Slet
 2. Så fine primulaer,, At de er mindre end de "kunstige" fremdrevne er kun et pluds i mine øjne.
  Det lyder som en skjult skat du har fundet der i skoven. Jeg håbe du vil fortælle om det næste besøg nå du kommer der??
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne fortælle om næste gang - og tage kameraet med!

   Slet
 3. lyder som et virkelig fedt sted ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så dejligt at finde den slags små overraskelser

   Slet
 4. Der findes så mange fine have rundt om, som vi slet ikke kender til, så det er dejligt, at du fandt frem til denne.
  Jeg tror faktisk, at den lilla Primula er magen til en jeg fik af en haveveninde i sidste uge, den står også i fuld flor.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange fine haver rundt omkring - og fine på hver deres måde. Jeg er vild med, at man kan se, at mennesker skaber og gør sig umage. På mange forskellige måder.

   Slet