søndag den 24. marts 2019

Bar jord

Jeg ynder ikke bar jord i min have, ikke desto mindre er det mest det, jeg har arbejdet med i denne weekend! Jeg har ordnet mine nye bede. I sagens natur er de naturligvis stadig temmelig bare. Planterne er små, og bedene er ikke helt fyldt ud endnu. Derfor er her en hel del bar jord, hvor ukrudt trives. Det kræver lidt ekstra omsorg i foråret.


I går kom jeg igennem det runde bed. Her var der sågar plads til at bruge riven - den bruger jeg ellers ikke ret ofte! På sigt skal bedet fyldes ud med flere græsser og de solhat, som står som små spirer i drivhuset. Indtil da kommer dahlia til at have rollen som filler. De er indkøbt og afventer bare det rette tidspunkt, så de kan komme i jorden.


Også det blå/lilla bed blev gået igennem. Her er der mange stauder og kun lidt plads til mere. Dog er der gjort plads til riddersporerne - de er også kun på spirestadiet. Her bliver der til gengæld suppleret med blå/lilla sommerblomster.


Også planteskolebedet er fuld af bar jord. Bedet blev næsten tømt sidste efterår, da de nye bede blev etableret, så i år bliver her plads til en lille skærehave.


Der er ét sted, hvor der skal være bar jord. Under hækken, så den ikke har konkurrence fra div. ukrudt. Det er ikke et arbejde, jeg er vild med, men man kan da se, hvor langt man kommer! Jeg blev ikke helt færdig, jeg gemmer lidt til en anden dag.

14 kommentarer:

 1. Rettidig omhu er en god ting, og det var dejligt vejr i dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selv sådan en halvtræls opgave nydes, når vejret er så dejligt - og det hjælper bestemt også at vide, at arbejdet lønner sig på den lange bane!

   Slet
 2. Ja det har været dejligt vejr at få jord under neglene i. Jeg foretrækker osse et topfyldt bed, så skal der ikke luges så meget. Men det er nu osse spændende at se et nyt bed undervejs. For hvad kan man ikke fylde i al den plads. Herlig drømme.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, nye bede er nødvendige for at fodre drømmene - og så følger den bare jord ligesom bare med. Heldigvis bliver det en kort periode-snart er bedet frodigt!

   Slet
 3. Jeg er heller ikke meget for bar jord, men den er jo nødvendig en overgang, og du er som sædvanlig imponerende flittig! God aften til dig, Aase!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nødvendigt, men ikke videre charmerende :-)

   Slet
 4. Bar jord er kedelig men det kan være svært at undgå i det tidlige forår. Heldigvis gror de fleste planter hurtigt sammen i et staudebed. Bedene ser fine ud, det var godt at vejret lige var til at få ordnet jorden:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt med stadebede. Hvert forår synes jeg, der er store huller og alt for meget bar jord, hvor ukrudtet kan trives, men snart står det frodigt og lukket - og slet ikke plads til ukrudt. Det er da forrygende!

   Slet
 5. uha, lugning under hækken er heller ikke mit drømmearbejde, men ret nødvendigt med en nyplantet hæk.
  Dine bede skal nok blive flotte og fyldte, sikke en masse dejlige blomster du har planlagt i dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nødvendigt arbejde, og man ved bare at får man det gjort nu, er der fuld valuta hele sæsonen.

   Slet
 6. Det er slet ikke til at forstå, at jorden snart er helt dækket... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - hvert forår tænker jeg på, om det mon igen vil nå sammen i bedene, for det ser ud som en håbløs mission. Og på forunderlig vis lykkes det igen planterne at vokse sig store og frodige og fylde deres plads ud.

   Slet
 7. Her i foråret vil der altid være lidt bar jord, men vi kan allerede se, hvordan planterne bliver større og større dag for dag.
  Det er en rigtig god ide, at fylde de nye bede op med Georginer, de er lige så gode som kartofler, til at holde rent under sig.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, det bliver godt med georginerne - de fylder godt og giver masser af farve. Og det er bestemt ikke nogen ulempe, at bedet her de første år bliver lukket godt af, så ukrudtet har vanskelige vilkår. Ren win win!

   Slet