søndag den 10. marts 2019

Endelig sol igen

Søndag blev endelig dagen, hvor blæsten havde lagt sig, og bygerne blev færre. Jeg har været i haven i mere end 3 timer, for det meste i sol og tørvejr.


Mine roser blev forkælet med lidt rosenjord. Det er også tid til at gøde dem første gang snart. Klatreroserne blev klippet, og der blev ryddet op i endnu et par bede. En stor græs blev gravet op, delt og plantet på ny. Sommerfuglebuskene blev også klippet. Der er nok at tage fat på derude - og heldigvis for det!


Jeg fik såmænd også sat kartofler! Sidste år var det en stor succes med tidlige kartofler fra de 2 spande - og vi kunne høste 3 gange af de små lækkerbiskner. I år prøver jeg en ny metode. Lidt jord i bunden, 3 forspirede kartofler i, og så er spanden blevet fyldt halvt op af jord. Når så kartoflerne bryder igennem, fyldes spanden helt op med jord. Det skulle øge antallet af kartofler - så det skal prøves!


Efter 3 timer i haven ryddede jeg op og gik ind, og lige så snart jeg var kommet ind, brød et voldsomt haglvejr løs. Snart var havens bede hvide. 5 minutter senere skinnede solen dejligt igen. Vi har næsten været hele vejrregisteret igennem i denne weekend!

6 kommentarer:

 1. Ja det er da noget af en haglbyge I har fået. Det lyder smart med kartoflerne. Jeg har gødet mine roser med organisk gødning, men sommerfuglebuskene har jeg ikke klippet endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vejret har omskifteligt. Dejligt med alle gøremålene lige nu.

   Slet
 2. Du er så haveflittig, Frede! Det er dejligt at følge med i. - Og din have er altid smuk :-) Her havde vi også aprilvejr i går med både sol, hagl og sne.
  God ny uge til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke, jeg er ret flittig - tiden er så knap i løbet af ugen. Men det er skønt, når det lykkes! Dejligt du har lyst til at følge med i det hele :-)

   Slet
 3. Sikke flittig du har været 😀 Det er så skønt med lidt tørvejr oven på al den regn.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er med at benytte sig af tørvejret - det er dejligt at komme ud!

   Slet