lørdag den 30. marts 2019

Det bliver en god dag!

Hele dagen ligger foran mig. Solen skinner, kroppen er veludhvilet og forholdsvis fit - dagsordenen er enkel og overskuelig, for den har kun et punkt. Have! Det kan kun blive en god dag!


Haveprogrammet byder på området omkring drivhuset, tror jeg. Det vil sige lidt mere lugning under hækken, køkkenhave og græskanter. Vi må se, hvor langt jeg når.


På morgenturen rundt i haven kunne jeg ikke stå for disse knopper i det japanske kirsebærtræ - de kræver næsten en trommehvirvel!


Forårsblomsten over dem alle - anemonen. Mon ikke jeg kan lokke pigerne med i skoven, så vi kan fylde huset med duften af forår?


I krukkerne har denne overvintret - jeg ved ikke, hvad den hedder, men nu får den lov at shine her, og så skal den flyttes i det hvide bed - for der skal nyt i krukkerne.


De fine perlehyacinter får lov at slutte dette indlæg ved dagens begyndelse. Disse står lidt beskyttet i gårdhaven, men snart blomstrer de i hele haven i både blåt og hvidt. Ih, der er meget at glæde sig til!

12 kommentarer:

 1. God dag i haven, Frede! Jeg skal også ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det blev en skøn dag derude!

   Slet
 2. Når hele dagen kun består af havearbejde, kan det kun blive en god dag. Knopperne er fantastiske, jeg sender en trommehvirvel :)
  God arbejdslyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man har da lyst til at slå på tromme hele tiden lige nu - ih, hvor der sker noget hele tiden!

   Slet
 3. Lyder som om du "shiner" ligesom den overvintrende krukkeplante. Bliv endelig ved med det! Min havedag er ovre nu, for resten af dagen står på familiesammenkomst med lagkage, og det er jo heller ikke dårligt.

  Rigtig god have-dag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er også godt med sammenkomst - det behøver ikke være have det hele, heldigvis!

   Slet
 4. Uhm ja anemoner, jeg glæder mig til skovbunden bliver hvid. Og perlehyacinter er så fine især hvis man nærstuderer dem . de ligner små klokker. Jeg har i år købt en potte hvide til vindfanget, de kommer ud i haven bagefter så bliver det spændende om de vil gro derude.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for de hvide, men de er kun lige på vej endnu. Alle mine perlehyacinter er købt i potter, og de kommer i den grad igen - så der er dobbel up på sådan et køb.

   Slet
 5. Så deilige vårtegn du viser, knoppene på kirsebærtreet ser flotte ut. Jeg håper april kommer med vårvsrme og sol til oss også, her er det bare vått, kaldt og surt ute. Ha en fin søndag, hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til kirsebærtræet springer ud - det er et ungt træ og blomstringen har ikke været overdådig endnu. Måske i år?

   Slet
 6. Det var en dejlig solskinsdag, men hos os var det ret koldt og blæsende. Forhåbentlig nød du dagen alligevel og fik lavet alt det, du havde planlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her var der ikke koldt i går, men i dag har vinden været kold! Jeg synes ikke, jeg nåede så meget - men det jeg nåede, blev gjort grundigt!

   Slet