onsdag den 14. juni 2017

Stille morgen

Det er på alle måder en stille morgen. Blæsten har lagt sig, pigerne er taget i skole og bondemanden er i stalden. Snart tager jeg selv af sted. Men inden er der lige tid til en lille tur i haven.


Det lille cafesæt er nu flyttet ud under den ene dronningebusk - som altid overvældende smuk.


Denne dronningebusk danner tag over kærlighedsstien (min far døbte den det, fordi den førte ned til vasketøjssnoren...).


Det er ikke så tit jeg viser billeder af bedet ved vejen. Det er for det meste grønt i grønt med en enkelt farveklat. For et øjeblik siden var det allium, som stod for farveklatten, lige nu er det en pink storkenæb. Buskbommen er blevet noget langhåret!


Turen fortsætter gennem min minipergola, hvor roserne 'Iceberg climbing' er godt på vej op ad stolperne og er fyldte med knopper.


Morgenturen slutter bag drivhuset ved den lille køkkenhave, som forsyner os med salat. Dahliaerne langs langsiden af huset vokser godt til.

Planen er at vende tidligt hjem fra skole, og så står den på havehygge/arbejde!

8 kommentarer:

 1. Grønt med farveklat er nu ret godt! Jeg ønsker dig en god - kort - arbejdsdag og en havehyggelig eftermiddag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - det bliver dejligt med en lang eftermiddag i haven.

   Slet
 2. Det lyder som en god plan. Jeg sidder her og kigger på det, du kalder din kejserbusk, jeg kan ikke tro, at kejserbusken blomstrer nu, men hvad er det så, må vi få et nærbillede :) flot er den i hvert fald. Godt du nåede morgenturen, det er så skønt, især hvis den kan foregå i stilhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har jo fuldstændig ret - det har alligevel været for tidligt! Det er selvfølgelig en anden royal, nemlig dronningebusken!

   Slet
 3. Om det nu er en kejser eller en dronning, der er tale om, så er det helt bestemt kongelige forhold til et fint cafesæt, hvor man kan sidde og nyde livet og omgivelserne 😊
  Dejlige billeder fra din morgenhave 👍

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, jeg har lavet den fejl mange gange efterhånden - jeg kunne jo også bare kalde dem 'De royale'! Nå, nu har jeg rettet teksten - nu vil jeg ud under åben himmel!

   Slet
 4. Godaften Frede.Det er da dejlige billeder du viser.Skøn busk.Min uægte jasmin er ved at blomster lige nu.......og den dufter bare skønt.
  Der ser bare så dejligt fredfyldt nede ved dit drivhus og den lille køkkenhave.
  Jeg har travlt både ude og inde med at gøre huset klart til salg.
  Lidt vemodigt.Men nyder da også haven hbor roserne er godt i gang.
  Men lidt indlæg laver jeg.Det er jo svært at undvære.Rigtig dejlig aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt, du er i gang med at blogge igen, Jette. Det er dejligt i haven nu og livsbekræftende. Jeg forstår godt, det er vemodigt at gøre klar til salg - men det er godt at læse, at du kan glæde over din have alligevel.

   Slet