onsdag den 28. december 2016

Røde kinder og frisk luft

Ovenpå gæstebud og visitter mange dage i træk var det godt at komme i haven i dag. Urd havde efterladt noget af et rod, og især pæretræet og hængebirken havde bidraget i stor stil. Men ikke mere end en rive og en trillebør kunne klare.


Det var godt at bruge kroppen - og jeg kunne jo se, hvor langt jeg kom.

Da juletræet skulle sættes på fod, blev der klippet en del gran af. Det kom i brug i dag ved pergolaen. De nyplantede roser, klematis og sommerfuglebuske fra Høneballehaven blev dækket.


Resten af juletræet kommer til at blive brugt på samme måde, når det har aftjent sin værnepligt i starten af januar.

I hønseskovbedet er der virkelig gang i påskeklokker/juleroserne - der er mange knopper.Bedet er dækket af mange nedfaldsblade, som blomsterne putter under. Skal jeg lade bladene ligge eller går det an at fritlægge klokkerne, så jeg kan nyde dem? Nogen bud?

4 kommentarer:

 1. Jeg skubber bladene lidt væk, så jeg kan nyde knopperne, dine er jo ret langt. Det var dejligt at komme i haven i dag, jeg nød det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, jeg må ud og skubbe lidt blade væk - og så krydser jeg fingre for, at vejr og vind ikke ødelægger dem for meget. Da jeg gik i haven i dag, fik et dyt fra en bil på motortrafikvejen mig til at løfte blikket - og sikke et syn der mødte mig! 35 velvoksne kronvildt kom luntende op af marken mindre end 100 meter fra mig. Det var et smukt syn oveni glæden ved at komme i haven.

   Slet
 2. Kære Frede. Skønne billeder af juleroser. Jeg ville skubbe bladene til side, men ikke fjerne dem helt, hvis nu det går hen og bliver meget koldt pludseligt, så er bladene jo gode at have i nærheden.. Ja vi har været heldige med tørvejr, og ganske lune dage her på det sidste, så man kan slet ikke lade være med, at gå ud og sysle i haven... Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må ud og grave klokkerne frem af bladene, så jeg rigtig kan se dem!

   Slet