søndag den 9. oktober 2016

To som klæder hinanden

I det nye staudebed flirter kæmpe verbenaen med den røde hyld 'Black Lace' - de klæder hinanden!
 
Dagens havearbejde drejede sig netop om det nye staudebed. Da jeg lavede det sidste år, havde jeg en græsmidtergang midt igennem, og det blev der naturligvis plantet efter. Men inden vinteren var omme, havde jeg fortrudt græsgangen og gravede den om!
 
Men jeg flyttede kun en smule på stauderne, så det har absolut ikke været optimalt i år. I dag har jeg så været i gang med en ommøblering! Jeg har næsten flyttet på alt....
 
Og dog! Noget har jeg gravet helt op og sat i mit nye planteskolebed - jeg har nemlig planer om at udvide mit nye staudebed, for jeg er ikke helt tilfreds med propositionerne, men det bliver vist ikke i år, så nu sættes nogle reserver hen!
 
Da jeg gravede mig igennem bedet, gik det op for mig, hvor tørt der egentlig var - uf, det var slemt, især i nærheden af birken. Nu er alt gennemvandet - både det som er flyttet, og det som allernådigst fik lov at blive stående. Der er endnu nogle huller, men de bliver fyldt op efter et besøg på planteskolen - mine gavekort skal have ben at gå på!
 
Det er jo  ikke nemt at se, hvad der er sket, men groft sagt er noget af det høje flyttet længere bagud.
 
Midt i bedet - bagest - vil jeg have et lille træ til at give højde og drøjde. Men hvilket? 
 'Black lace' vil jeg gerne klippe lidt ned, hvornår er det mon bedst at beskære det?
 
 
Angående drivhuset er der taget en beslutning, nu skal der forhandles lidt med forhandleren, og så må vi se, hvad det ender ud i! Den slags tager bondemanden sig af, så nu venter jeg bare spændt!

10 kommentarer:

 1. Hej Frede, altså hvordan man laver et nyt bed og så sætter planter i uden at skulle flytte dem igen det begriber jeg ikke :o))) men det er der jo nogen der kan. Lige som hos dig, så bliver der også holdt flyttedag dag her.
  Jeg er også fundret over hvor tørt der er, mon ikke vi får noget vand i morgen. Din Black Lace er godt nok flot.
  Hvis jeg skulle plante et træ i bedet skulle det være en Magnolie af en art. Så vidt jeg husker så har du en eller 2 i forvejen. Der findes så mange skønne.
  Spændende at se hvad det er for drivhus du har bestemt dig for :o) og om bondemanden får hevet forhandlingen i land...Pøj Pøj
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, flytteri må der til! I al fald hos mig, synes aldrig det helt passer med højdeangivelser og fylde. Nu får det en chance sådan her, og så kan der jo flyttes igen næste år... Du har ret, jeg har to forskellige magnolier, jeg tror, jeg går efter noget mindre og opstammet, men der er så mange muligheder! Bondemanden er dygtig til det med forhandling af priser og vilkår, ´han lever vel nærmest af det - så jeg sætter min lid til ham!

   Slet
 2. Hej Frede.Dit bed ser da bare skønt ud...........men dejligt at du nu har fået flyttet de stauder der ikke lige stod som du synes.
  Med hensyn til din Black Lace kan du sagtens klippe den nu............det har jeg gjort de sidste tre år.Synes den bliver for høj.Plejer at tage en meter i højden.
  Dejligt med gavekort til planteskolen.
  Og rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil heller ikke have 'Black lace' for høj, men fint hvis jeg kan klippe i den nu, så gør jeg det! Tak! Ja, de gavekort glæder jeg mig til at få fyret af!

   Slet
 3. En gang får du vel også de planter fra mig, som der måske bliver plads i dit bed. Det er nu en rigtig flot beplantning, du har lavet. Stauderne breder sig jo også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jeg har planer med dine planter, Lisbeth! De skal i bedet ved pergolaen. Faktisk har jeg jo set min søster et par gange siden - den ene gang ved min fest, men da blev vi på forhånd enige om, at de ikke skulle med. Den anden gang skulle hun aflevere nogen dommere fra en blomsterbinderkonkurrence i lufthavnen lidt spontant, så da havde hun dem heller ikke med. Men de bliver passet til punkt og prikke, og det vil lykkes en dag!

   Slet
 4. Det er mærkeligt, at man så nemt bliver utilfreds med bedene, det gør jeg også jævnligt. Black lace klipper jeg mindst to gange om året, om foråret inden den har blade og i højsommeren, når den virker for stor, tager jeg de længste grene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Jamen så vil jeg klippe til foråret, selvom jeg knap nænner det! Og staudebede bliver vist aldrig perfekte - sådan er det vist bare!

   Slet
 5. Det er jo netop det skønne ved haver og måske især stauder, at man altid kan lave lidt (eller meget) om, når man får en ny ide.
  Hvor har du ret i at, verdenen og hylden klæder hinanden.
  Vi har lige beskåret en mørk hyld og min mand plejer at sige, at en hyld kan man nærmest ikke gøre skade på.
  Ja vi så jo Vivis planteskolebed, en rigtig god ide, når nu vi gerne vil flytte lidt rundt på tingene😀
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave

  SvarSlet