fredag den 7. oktober 2016

Når drømme ikke lader sig føre ud i livet - og så alligevel!


Jeg har i mange år haft en drøm om et drivhus - for mit indre øje har jeg set det for mig - smukt og unikt, stort - med plads til både planter og mennesker.

Nu har jeg fået et drivhus af manden og børnene - jeg må selv vælge. Og åh hvor er det svært at bestemme sig! Egentlig drømmer jeg om selvbyg og gamle vinduer, men min kære bondemand mener ikke, han har evnerne eller værktøj ud i noget sådant - og det har jeg heller ikke.

Så jeg kigger på færdigproducerede drivhuse, og min nærighed slår ud for fuld skrue, for drømmen er godt nok dyr! Økonomien sætter en naturlig grænse, for jeg vil på ingen måde bruge feriebudgettet flere år frem!
Men lige nu ligger den altså på et færdigkøbt drivhus, men så er der farven! Jeg vil jo gerne have et sort drivhus, æstetisk synes jeg, det er pænest. Men er det flere tusinde værd? De penge kunne jeg jo bruge på noget indretning og  omgivelserne!
Så pt har jeg er et aluminiums hus på 11,5 m2 til 7000,- i kikkerten - det opfylder kravet om høj sidehøjde, ligger indenfor noget rimeligt økonomisk, og det er en ok størrelse til mit budget. Men pænt? Næh, det er det ikke rigtig - men kan man opveje det med indretning og omgivelserne? Åh jeg synes altså, det er svært!16 kommentarer:

 1. Ja det er svært. Jeg gik bort fra drivhusdrømmen, da jeg fik pavillionen, den er godt nok noget dyrere, men ikke i betragtning af kvaliteten, og den bliver stående, flyver ikke væk i en storm.
  Held og lykke med valget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din pavillon er da også skøn! Man er nok nødt til at prioritere - og det er vist det, som kniber for mig!

   Slet
 2. Forstår godt drømmen om en charmerende hjemmebygget drivhus, for åhh.... hvor vises der mange af disse skønheder rundt omkring på nettet. Vi har heller ikke evnerne til selvbyg på det plan, så har også tyet til en færdigkøbt udgave af et drivhus (der går lige lidt tid endnu, før den bliver leveret). Spændende at se, hvad du vælger. Indretning og placering kan gøre meget til den gode side :-)Forstår godt du ikke vil bruge familiens feriebudget flere år frem i tiden på et drivhus, det er ikke det værd, for brugsværdien af et drivhus er jo lige stort, uanset hvilken farve huset har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh du har jo ret med hensyn til farve og brugsværdi.... Jeg glæder mig til at se jeres -det bliver smukt!

   Slet
 3. Åh, jeg drømmer også drivhusdrømme ... og jeg kan godt forstå at det er svært når man skal vælge, men lige meget hvad du vælger, er jeg sikker på at du kommer til at elske dit drivhus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i Nana - uanset, hvad det ender med, så kommer jeg til at elske det!

   Slet
 4. Åh ja der er mange overvejleser.
  Hvad med om du maler stellet sort, inden glasset monteres, det koster ikke flere 1000 kroner.
  Den ene gavl kan erstattes med træplader, med et par gamle vinduer i, det hygger voldsomt, og er med til at stormsikre drivhuset. Og det er overkommeligt at udføre, også uden de store sløjdkundskaber. Trægavlen kan males i ønsket farve. Jeg har erstattet glassene i gavlene på mine 2 drivhuse, med plader i træ, det hygger men vigtigst det er stormsikring.

  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de mange ideer, Anette - tankerne kører fortsat i højeste gear!

   Slet
 5. Uha, jeg forstår godt dine overvejelser, vi havde nogle af de samme men valgte til sidst at give nogle tusind ekstra for sort stel, for det pryder altså haven en del mere. Her hos os. Det er jo ikke sikkert det vil have samme effekt/betydning hos dig, og jeg ville bestemt heller ikke blande ferie- og havebudgettet! Uanset hvad det ender med så bliver det jo DIT drivhus og du vil blive glad for det. Held og lykke med anskaffelsen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak frk Anemone - jeres er bare så fint - og sort tilfører bare en hel masse fint til haven! Men du har ret, uanset hvad så bliver jeg glad for drivhuset!

   Slet
 6. Mærk efter hvad der vil gøre dig glad og gå efter det. Det er en spændende proces du står i, nyd det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mærker og mærker og der er så mange faktorer, som gør dét!

   Slet
 7. Først det bliver skønt med dit drivhus, uanset str og farve! Jeg kender godt det med at skulle gå på kompromis, og der kommer den kreative hjerne ind, og skaber det absolut bedst mulige ud af det der er til rådighed. Den proces er ikke at kimse af:-)
  Rigtig god fornøjelse med det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah ja, det kan jeg jo godt lide - det med den kreative hjerne - men den kommer godt nok også på arbejde, hvis jeg vælger aluminium! Man får så meget foræret med sort, synes jeg! Men glad for drivhuset bliver jeg anyway, nemlig!

   Slet
 8. Det bliver spændende hvad du vælger - forstår godt det er svært at beslutte hvad det skal ende ud i - lige nu er der dog udsalg på drivhuse mange steder så måske du kan finde et sort drivhus til rimelige pris - ellers er der i Claus Dalbys bog "Vis mig dit drivhus" et par der har pyntet et aluminiumsdrivhus op med trælister udvendigt, så det får et mere nostalgisk udtryk - personligt vil jeg hellere ofre lidt på drivhuset og så lade "pynten" i og omkring drivhuset vente - på det område kan man jo komme langt med plantebytning og loppemarkeder - hvad end du vælger bliver det garanteret til stor glæde - god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for input! Tro mig, jeg har kigget efter tilbud her og der og alle vegne, uden at finde lige det, jeg gerne vil ha'. Men du har jo ret ang. plantemarkeder og loppemarkeder, men de er ligesom tænkt ind! Jeg arbejder på budget, og jeg er vist nødt til at face netop den del...

   Slet