lørdag den 29. oktober 2016

Haven i efterårsdragt

Det er en solfyldt lørdag morgen sidst i oktober - det er nærmest lunt (i al fald for årstiden), og det tegner til at blive en fantastisk dag!
I skoven ligger bladene allerede tykt omkring den lille bænk ved skovstien.
 
 
Et kig fra skoven ind mod haven. I denne uge har jeg plantet store mængder bergenia. Jeg har fået 2 sække bergenia foræret, og de er nu plantet, hvor hønsehuset stod og forskellige steder i skoven.
 
Jeg blev lige overrasket over denne helt nyplantede høstanemone - den er godt nok gavmild med blomster! Jeg så slet ikke, den havde så mange knopper, da jeg plantede den.
 
Farverne er specielle nu, og med det dejlige morgenlys er det slet ikke trist med efterår
 
Den store hængebirk midt i haven er smuk på alle årstider
 
Drivhuset står halvfærdigt og keder sig, vi er ikke kommet ud af stedet....Og på trods af det skønne vejr bliver der heller ikke arbejdet på det i dag - jeg skal tilbringe det meste af dagen inaktiv i en håndboldhal, så have og drivhus må vente! 

9 kommentarer:

 1. Uha det er ikke sjovt at sidde inaktiv i en håndboldhal, når du hellere vil i haven.
  Smuk hængebirk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så gik det alligevel helt anderledes! Pludselig skulle jeg ikke køre til håndbold alligevel, fordi en af de andre mødre gerne ville derned og kigge, og så kunne hun jo lige så godt tage det halve hold med! Jubiii! Så vi har arbejdet i drivhus: der er kommet dør i og de sidste tværstivere er kommet på plads, så nu skal der lægges bund!

   Slet
 2. Øv da med den håndboldhal når det er havevejr. Det skulle vel blive endnu bedre i morgen så da håber jeg du kan komme ud og nyde det. Hængebirken er imponerende stor og flot.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så blev det alligevel havearbejde - en anden mor tog halturen, og vi kom videre med drivhuset! Hvor heldig kan man være? God weekend til dig også!

   Slet
 3. Ja, det har været rigtig fint havevejr i dag. Vi har været ude i 3-4 timer, men så skulle manden til fodboldafslutning og jeg fortrak indendøre, da ryggen var lidt træt.
  Forhåbentlig er vejret også fint i morgen, så vi kan fortsætte i haven. Tror resten af dagen står på lidt maling af urtepotter og så ellers afslapning.
  Hav en dejlig lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her blev det også til adskillige timer med drivhusprojektet - vi bøvlede lidt, men det lykkedes! Og det var skønt at være ude. I morgen håber jeg at få begyndt på bunden i drivhuset!

   Slet
 4. Godaften Frede.Det var da ikke så tosset at du kunne koncentrere dig om drivhuset i stedet at sidde i en hal.
  Og smukke efterårsfarver fra din have.Dem nyder jeg også.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var et ret godt bytte! Og datteren synes, det er lige meget, om jeg sidder i den hal, bare hun kommer frem! Efterårsfarverne er helt eminente i år, synes jeg - de er intense, forskellige og langtidsholdbare - sådan er det ikke hvert år! Jeg forundres over farvepragten hver dag!

   Slet
 5. Kommer her lidt bagefter og kan læse at du fik en herlig gave-i form af mere havetid, fedt:-)
  Jeg deler glæden ved efterårshaven, det er også sådan en skøn tid-og med det gode vejr, ekstra skøn:-))))
  Birken er smuk, syntes faktisk også den kan noget på alle tider af året(også selvom den kan være et svineøre;)

  SvarSlet