lørdag den 8. oktober 2016

Officiel indvielse

I august - midt imellem høst og halm - blev en lille del af marken forberedt til at indlemmes i haven. Det er et lille hjørne, som inddrages, fordi det var ret naturligt i forhold til det stykke, som vi samtidig ryddede til drivhuset.

I dag skulle stykket sådan officielt indlemmes i haven - både af navn og gavn! Stykket skal bruges til planteskolebed, frit efter Vivi fra Mit grønne univers. En genial foranstaltning, hvis I spørger mig!

Stykket var i sørgelig forfatning!
Selvom det både er pløjet og harvet, hakket og revet engang i august, så har det ligget brak hele september - og se nu! Korn, senegræs og ukrudt i én pærevælling. Der var nok at gå i gang med! Men for at stykket kunne blive en del af haven, måtte hækken flyttes - så det blev den! Og åh, hvor var der tørt, så der blev vandet i stor stil. Så gik jeg i gang med greben: løsne, fjerne rødder og planter, grave med fingrene og så forfra! Hele stykket blev endevendt, og resultatet er ikke til at tage fejl af!

Nu ligner det endelig noget! Der skal være græs langs hækken og rundt om bedet.

De første planter er flyttet ind, og igen bliver der vandet.

Her set fra den anden vinkel.
 
Resten af området, hvor drivhuset skal stå, skal have samme omgang - arbejdsløs bliver jeg ikke foreløbig! Men jeg nåede det meste af det, jeg gerne ville i dag. I morgen skal der gerne flyttes lidt stauder i det nye staudebed og måske skal der tages fat på irisbedet, som står foran store forandringer. Det nye planteskolebed får i al fald en rolle at spille!
 
Det mærkes tydeligt i kroppen, at havearbejdet har haft en pause - uha, der er mange protester, når jeg forsøger at rejse mig....

10 kommentarer:

 1. "Hvor skal den så hen", spurgte Søren i dag, da vi var i gang med at rydde op i et bed. "På komposten", svarede jeg; men jeg kan godt se, at sådan et planteskolebed ville være en noget smartere løsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, den er altså smart, den der Vivi-løsning! Noget af mit ryger nu nok på komposten alligevel, når nu jeg skal i gang med mit irisbed - det er begrænset, hvor meget jeg gider at gemme af den ud over en enkelt klat, + selvfølgelig det som skal genindsættes i bedet!

   Slet
 2. Ja bar jord skal ikke stå længe, før det hele er groet til igen, men nu er det flot igen, så er det bare med at få plantet. God idé med planteskolebedet. God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så skal det jo bare holdes nu! Det skal nu nok lykkes, nu har det en funktion og er en del af haven, så mon ikke jeg vil være over det - jeg tror det!

   Slet
 3. Flot arbejde med at få renset jorden og flyttet hæk - ikke noget at sige til, at kroppen protesterer :) Superide med planteskolebed - det har jeg også beundret hos Vivi - og var der plads her, gjorde jeg det samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de der planteskolebede er en superide, jeg er så glad for, at jeg nu får plads til et sådant. Hvis jeg ikke får det fyldt ud, sår jeg sommerblomster i resten!

   Slet
 4. Det er en super god idé, som jeg også faldt for, da jeg besøgte Vivis have. Jeg har også planer om et planteskolebed:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan ikke andet end falde for Vivis ide, jeg er rigtig glad for, at jeg nu har fået lavet mig ét!

   Slet
 5. Hej Frede.Super god ide med et planteskoleved.
  Her bruger jeg et af mine lange højbede til planter jeg ikke lige ved hvor jeg skal sætte.
  Men godt at i har masser af jord til sådan et bed.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt luksus med muligheden for at lave mere have, jeg ved det! Og når det så passer med et planteskolebed, så er det jo helt top!

   Slet