onsdag den 10. juni 2015

Blomster til afskæring

At stå op til den anden sommerdag i streg giver da grund til at juble! Endelig får vi en smule varme uden den kolde, kolde vind, og nøj hvor vi trænger.

Når jeg udvælger mig planter og blomster, er et af kriterierne oftest, at de skal egne sig til afskæring og buketter. Samtidig er jeg rigtig glad for bunddække, så hvis de to ting kan kombineres, er det jo en sikker vinder i min verden.

I et hjørne under den skønne vandgran står alunrod med lyserøde blomster som bunddække. De blomstrer netop nu og vil stå rigtig længe. Det er en meget holdbar blomst, som er aldeles nydelig i både høje og lave buketter.

En anden blomst, som jeg har som bunddække, er akelejer. Lige nu, hvor de blomstrer, er de høje og giver et lidt vildt udtryk under den gamle hvide rose og magnoliaen. De er også fine i buketter, men står ikke længe og drysser ret meget. Men efter den forholdsvis korte blomstring står det fineste løv tilbage - og det er rigtig genialt i buketter, fordi det har denne fine, lette struktur, og samtidig er det velsignet med den grågrønne farve, som er så smuk sammen med især hvide blomster. Man skal bare huske at plukke de blade, som er lidt hærdede altså ikke alt for nye - de nye blade falder sammen.


 
Mit skærebed er jo sået med det ene formål at blive til buketter - og det må da også godt se fint ud undervejs! De såede blomster gror, men savner noget varme, kornblomsterne og valmuerne er dog godt på vej. Bagerst i bedet har jeg sat asparges, som har det lækreste fine løv til buketterne samt artiskokker, som er virkelig dekorative.
 
 
Mit største problem er, at jeg ikke kan nænne at plukke blomsterne i haven....

3 kommentarer:

 1. Hahaha, der måtte jeg altså lige le højt.... jeg har med vilje ikke et skærebed...fordi jeg er eminent dårlig til at plukke blomster ind fra haven. Jeg nænner det simpelthen ikke.

  SvarSlet
 2. Hi hi, jeg nænner heller ikke at plukke noget i haven :-)
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 3. Næ jeg gør heller ikke, men det er nu fordi jeg alligevel går mest udenfor, så kan jeg ligeså godt nyde dem derude.
  Nok var det sommerligt, men det bliver koldt om aftenen. I aftes var det halvt så varmt, som sidste år samme dato, hvor vi havde 18 grader ved sengetid.

  SvarSlet