søndag den 9. maj 2021

Der arbejdes

Jeg synes, vi arbejder og arbejder, men står i stampe! Jeg trænger til at få afsluttet nogen af vores projekter - eller måske især ét! Nu vil jeg gerne til at være færdig med det anneks! 

Så selvom jeg på forhånd havde fralagt mig malerpenslen og sagt, at det var de unges tjans, har jeg alligevel kastet mig ind i den kamp også. Jeg, som hader at male! I går formiddag malede vi hele hytten indvendigt en sidste gang - især loftet trak tænder ud! Ældste datter stod mig bi, og sammen kom vi i mål. Så mangler der kun at blive sat lister op langs gulvet og noget el-arbejde, så kan vi flytte ind.

Udvendigt står 'kun' tilbage at male huset, gøre terrassen færdig, rydde op, sætte tørrestativet op igen, afdække olietanken og plante krukker til.... Så der er håb!

Et andet af de store på to-do-listen blev også klaret i går: vask af drivhus! Alt ud - og der var meget - det øverste lag jord væk - genopretning af belægning efter muldvarpens hærgen og endelig grundig vask af hele huset ud- og indvendigt. Så blev der flyttet ind igen - men alle krukkerne blev udenfor. 

Nu er huset klar til at blive fyldt med lækre tomater, som jeg håber at få fat i hos min sædvanlige leverandør i dag.

Alle krukker, som var sat i drivhuset i håbet om, at indholdet kunne overvintre, står nu på terrassen foran. Desværre har ikke ret meget overlevet vinterkulden - kun de mest hårdføre planter som pletter i luften og lammeøre kommer med i sæson '21. Til gengæld er jeg så jo nødt til at svælge i planteskolens udvalg af lækre muligheder til krukkerne - sådan er der jo så meget :-)13 kommentarer:

 1. Nej hvor I knokler, men det ser godt ud. At male lofter trækker godt nok tænder ud. Det bliver dejligt, når I kan gøre det projekt færdig. Heldigvis er du færdig med at gøre drivhuset rent, så kan du sætte flueben ved det :)
  God fornøjelse i planteskolen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det går for langsomt! Og alligevel sker der en smule hele tiden! I disse dage flytter vi ind - og der skal males udvendigt.
   Det var så dejligt at få drivhuset klargjort - i dag skal der plantes tomater!

   Slet
 2. Det er bestemt nogle krævende projekter, I er kommet i land med. Nogle af vores krukker virker også temmelig livløse, men det gider jeg overhovedet ikke græde over. Som du skriver, giver det tværtimod plads til spændende nyanskaffelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt rart at køre på planteskolen, fordi man har tomme krukker! Nogen af mine er allerede plantet til, men der er plads til mere!

   Slet
 3. Det er store projekter, I har / har haft gang i. Heldigvis glemmer man det hurtigt, når det er overstået og resultatet stråler.
  Ak ja - du må på planteskole ;-)))))
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må gå den tunge gang til planteskolen :-)))) Jeg glæder mig i den grad til, vi er helt færdige med huset!

   Slet
 4. Ja det finns alltid en massa projekt att ta tag i! Efter en kall vår hoppas jag trädgårdslivet snart kan börja...
  Ha en fin söndag!
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Ønsker dig lune vinde, så du kan komme i haven :-)

   Slet
 5. Noget af et arbejde I har lavet der. Men dejligt når det er færdigt.
  Det er da både en fordel og en ulempe at så mange kukker er tomme efter vinteren. Men nu kan du solde og lave dig friste. Men ulempen er jo så lommeulden bliver brugt,hihi
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det er jo ikke gratis på planteskolen, men til gengæld kan man have glæde af planterne længe :-)
   Vi er så småt begyndt at flytte ind i huset, det er skønt!

   Slet
 6. Jeg synes alting går lynhurtigt hos jer, og tænker på hvordan årene er gået mens min lille kolonihave langsomt er blevet renoveret... Under alle omstændigheder ser det så fint ud alt det I får lavet, og jeg ville hellere male hele annekset ude og inde frem for at vaske drivhus - men sådan er vi jo så forskellige:) Det ser ud som om du får det hele i orden inden sommer og det er da meget tilfredsstillende.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er jeg for utålmodig, jeg synes, vi er så langsomme.... Egentlig kan jeg godt lide processen, men der skal helst ske noget kontinuerligt ;-)
   Tænk, du hellere vil male end vaske drivhus :-) Der er ikke noget af det, jeg sådan er rigtig vild med, men jeg ved godt, hvad jeg til enhver tid vil vælge :-)

   Slet
 7. Hvor har I haft travlt - jeg synes også, det værste er maling af lofter. Flere af mine krukkeplanter er også døde i vinterkulden, men så må vi jo en tur på planteskolen :-)

  SvarSlet