fredag den 30. april 2021

Regndråber dypper i mit hår

Endelig blev det til regn her. Haven er så tør, og bondemanden har haft travlt med vandingsmaskinerne både i de lyse og mørke timer. Her til eftermiddag fik vi 18 mm, så nu tager vi lige en slapper!

Indlæggets billeder er fra i dag, mens det stadig regnede. Det er utroligt, at sådan en gang vand gør, at haven pludselig er meget mere grøn - som med et trylleslag! Og hvor har jeg længtes efter, at det grønnes - nu er spireaen grøn, hækken har fået fylde og magnoliaen har holdt vejret længe, så nu kan den springe ud!


Roserne i sensommerbedet er kommet godt i gang - andre i steder i haven starter roserne helt forfra, men bare de kommer.


Siden sidst er jeg nået igennem alle bede - nu skal jeg snart i gang med en lynrunde for at få has på alle ahornspirene! I det blålillabed er jeg bekymret for sommerfuglebuskene - der er intet liv at se endnu. Jeg har gravet alle iris op her - de fyldte alt for meget og blev slet ikke pæne. 

I stedet har jeg flyttet stativer og klematis fra hønseskovbedet herom. Jeg har bestemt mig for at nedlægge hønseskovbedet - jeg tager det, jeg kan bruge andre steder og lader resten passe sig selv. 

Tilbage til det blålilla bed - her skal også blive plads til nogen af de fine storkenæb, som jeg fik med hjem fra Høneballehaven sidste sommer. De har stået i planteskolen siden, nu skal jeg lige have styr på deres farver, så skal de flyttes ud i haven - bl.a. her.


Som sagt har jeg været igennem alle bedene - dog undtagen køkkenhaven og ved drivhuset. Det er jeg fortsat i gang.


Drivhuset er endnu ikke vasket ned, og det roder forfærdeligt! Men det gemmer alligevel på en masse guld! Jeg har sået sommerblomster til det nye bed, de er priklet og trives på bedste vis. De har fået dyne på mangt en frostnat, og det kvitterer de for.Og det var så mig, som ikke ville forspire sommerblomster i år.....

Jeg har også givet vinen i drivhuset dyne på, for sidste år tog nattefrosten de første skud. Det har jeg undgået i år, og den er i fuld gang. Jeg har ikke kunnet dække den alle steder, så frostskader har den fået, men det er meget lidt.


Status anneks: mellembarnet har bygget terrasse, og i dag har de hjulpet hinanden med at grunde indendørs, så det skrider stille og roligt fremad.
Jeg har slet ikke været i haven i dag - jeg har gjort huset rent, vejledt de unge håndværkere og bragt dem forsyninger. Nu har jeg en flæskesteg i ovnen, de skal få lidt god mad, så de kan fortsætte med at svinge malerpenslen i morgen!

16 kommentarer:

 1. Ja du er jo ikke i tvivl om, at jeg er misundelig på din regn, jeg håber, vi får på søndag, når fynboerne er rejst hjem, men jeg tror ikke på det, før jeg ser det.
  Jeg beundrer jeres arbejde med annekset, det er nogle dygtige piger, du har. Det er også et stort arbejde du har haft med alle de små priklede planter. Jeg håber, du får fornøjelse af storkenæbbene, du kan sagtens få flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også , du får del i regnen! Mon ikke også vi får lidt mere i dag - det kunne godt se sådan ud.
   Det går fremad med annekset, men nu gider jeg snart heller ikke mere rod :-) I går blev der malet vægge - jeg håber, de får ordnet loftet i dag - så mangler der kun udendørs. Teenageres dag starter sent, så der er ikke så mange timer til rådighed! Men de kan, hvis de vil!
   De priklede planter tog lidt overhånd, i al fald i forhold til, hvad jeg havde tænkt. Men når der er flere frø i posen, bliver de sået - og er de spiret, bliver de priklet - jeg kan ikke lide at smide ud!
   Jeg er så glad for storkenæbbene - og så vidt jeg husker, fik jeg 7 ting med hjem fra dig - og der er gang i 7 planter i planteskolen, så det er skønt!

   Slet
 2. Man tager et standpunkt, til man tager et nyt. Det har jeg også gjort flere gange, når det gælder sommerblomster. Men jeg synes, du har slået et stort brød op. Der må da være blomster nok til indtil flere bede.
  Det ser ud til, at arbejdet med annekset skrider godt frem. Jeg er spændt på at se, hvordan de unge mennesker vil indrette sig.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev til mange sommerblomster, men når først de er spiret, bliver de priklet - og så har vi balladen :-) Jeg skal nok finde plads til dem. Ellers må jeg forære lidt væk. Det skrider fremad med annekset, men en smule trægt med teenagernes malerarbejde - de skal dog nok komme i mål!

   Slet
 3. Som Lisbeth er jeg misundelig på regnen. Vi fik ganske vist lidt i nat, men jeg tror ikke, det var så meget. Min regnmåler er desværre gået i stykker.
  Dine sommerblomster ser store og flotte ud - så er det mere trist at høre om dine sommerfuglebuske. Jeg håber, regnen kan vække dem, og ellers bliver der plads til nye ideer.
  Altså - det anneks er SÅ lækkert.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, I får regn! Det var i al fald skønt! Jeg håber også, regnen vækker sommerfuglebuskene - jeg må lige ud og tjekke! Desværre har jeg dårlige erfaringer med sommerfuglebuske - de går til, selvom de tilsyneladende står frodige og i god vækst om sommeren.
   Annekset bliver bare så godt - jeg skal lige have skubbet teenagerne i gang med malerpenslen igen - de slags er ikke så vedholdende :-)

   Slet
 4. Store planer trives godt her i forårets spæde start, og du har da nok at se til med nedlæggelse og oprettelse af flere bede, storproduktion af sommerblomster og samtidig byggeri af anneks. Heldigt din Magnolia ikke har taget springet endnu, så kan den måske undgå nattefrosten.
  Den megen regn er så livgivende og giver også energien en tak opad - hvilket der bliver brug for i den kommende tid, men jeg synes det ser så fint ud alle vegne hos dig!

  God arbejdslyst!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det begynder at hjælpe på det, men ja - der er mange projekter i gang - og endnu flere som venter! Men sådan skal det jo være - der må godt ske noget. Men jeg kunne godt tænke mig at få projekt anneks afsluttet nu :-)

   Slet
 5. Hi, ja "ikke så så mange sommerblomster i år" den kender jeg. Mit drivhus er ved at sprænges.
  Lidt surt med de sommerfuglebuske. Forhåbentlig kommer de senere.
  Jeg er lidt "misundelig"... du ser ud til at have bar jord?? ohh plads til flere planter.. Lige nu fjerne jeg erentisblade for at finde staudeskudene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja da, masser af bar jord i køkkenhaveafdelingen! Her skal være plads til en del sommerblomster og grøntsager - og så er der lige et lille hjørne til dahliaer! Problemet med erantisblade har jeg ikke - erantis trives ikke ret godt hos mig. Jeg har plantet nogen i skoven, og de breder sig uendeligt langsomt! Der er ellers god plads!

   Slet
 6. Vi går også og venter på regn, fik en smule den anden nat, men hele haven trænger.
  Det er så skønt når det rigtigt grønnes efter ordentlig nedbør.
  Du har da fået sået industrielle mængder sommerblomster, flot arbejde.
  Vi (Mr. M) har også sået og priklet og har Zinnia, Løvemund og Cosmos undervejs i drivhuset i små potter.
  Det bliver flot med annekset, godt at de unge kan hjælpe til, det er jo også stærkt motiverende til at bruge det meget bagefter.
  God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har sået nøjagtig de samme sommerblomster som Mr. M! Det er mine yndlings. Jeg har også artiskokker og solsikker, men allerflest af de andre. Vi har fået fint med regn, nu sukker vi efter sol og varme igen :-)

   Slet
 7. Nu har du været godt i gang og regnen er kommet, så bliver der bare liv i bedene i de kommende dage. Ja der er en del arbejde i sommerblomsterne, men man bliver så glad for dem senere på sommeren. De giver så meget dejlig farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Regnen har hjulpet gevaldigt på at det grønnes - det er så skønt! Sommerblomster er virkelig fine, egentlig kunne jeg lige så godt lave det samme arbejde med stauder og få glæde af dem flere år. Men det er jo noget andet med de sommerblomster - de er ikke nemme at undvære!

   Slet
 8. Endelig kom regnen, vi har plantet nye juletræer så regnen var tiltrængt. Vi har først fået regn i nat, men hele 22 mm og det regner stadig :-)
  Du/I har da godt nok været flittige, både i haven og med det nye anneks.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, regnen har gjort godt - nu er vi ved at være mættet, så nu vil vi gerne have sol! Jeg synes lidt, vi knokler og knokler og alligevel står i stampe! Jeg trænger til at få afsluttet nogen af vores projekter, tålmodighed er en dyd - og ting tager tid!

   Slet