mandag den 24. maj 2021

Majkulde

Hvor har maj dog været kold, blæsende og våd til nu. Jeg har været alt for lidt i haven og er bagefter. På positivlisten står: der ikke skal vandes, hverken i haven eller på marken - og de siger jo, at majkulde giver lader fulde! Det vil vise sig, den forudsætning er i al fald på plads!


Haven har det sådan set godt - der er frodigt og grønt! Både krudt og ukrudt trives fint. Håbet for de fleste af mine sommerfuglebuske og nogle græsser er slukket - de er gået til. Der skal lidt erstatning til, så er det jo godt at kunne se frem til Plantemarkedet i Kolding første weekend i juni. Jeg har bestilt billet til søndag formiddag og glæder mig helt vildt! Er der mon andre, som kommer?

Sommerblomsterne står stadig i drivhuset. De er sådan set afhærdede, men jeg har næsten ikke kunnet nænne at plante dem ud til den våde og kolde skæbne. Imidlertid ser det ud til at den kommende uge bliver lidt lunere - omend våd - så måske vover jeg pelsen i dag.


Mit lille dværgæbletræ står i højbedet uden for køkkenvinduet og blomstrer på livet løs. Hvis bare halvdelen af de blomster bliver til æbler, bliver det et noget overbelastet træ! Det må vi så hjælpe det med - indtil videre nyder vi bare den overdådige blomstring. Til gengæld er der ikke en eneste blomst på pæretræet ved siden af....

I skal da lige se annekset indvendigt - vi er ved at være på plads. Det har været brugt til fest i weekenden, men også i dagligdagen bliver det flittigt benyttet til lektielæsning og venindehygge - det er rigtig dejligt! 
Kattene har også fundet en ny yndlingsplads på terrassen udenfor - især sidst på eftermiddagen er her en god solplads.


Lad os endelig få flere timer med dovneri i solskin!
12 kommentarer:

 1. Ja det er ikke nemt at følge med, når det regner hele tiden, til gengæld er I blevet færdige med annekset, det er så fint. Jeg har ikke tænkt at tage til plantemarked i år, men vil lige kigge på det igen. Det afhænger også af, om jeg kan få følgeskab af nogen, jeg synes, det lød lidt besværligt med at komme ind i grupper, men vi får se.
  Håber I får laderne fulde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Til plantemarkedet i Kolding er dagene delt op i 2 - et formiddags-slot og et eftermiddags-slot. Lørdag formiddag er dog reserveret til årskortindehavere m.fl. Så vi valgte søndag formiddag - det bliver spændende at se, hvor stor forskel det gør til selve markedet, at der nu er sådan en regulering. Jeg synes, det er dejligt, at det bliver gennemført!

   Slet
 2. orv det er blevet flot det anneks. Næsten en luksuslejlighed??.
  Det er da surt med de sommerfuglebuske. Men så kan du da lade dig friste nye planter uden dårlig samvittighed.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nye planter - det er jo ikke dårligt! Jeg tror, det bliver noget andet end sommerfuglebuske - dette var 3. omgang med den slags, og efter 3-4 år bliver de ædt af frosten, så nu giver jeg vist fortabt med dem. Så jeg må se, hvad jeg så kan finde på!

   Slet
 3. Det er et fint billede af den smukke krukke midt i alt det grønne. Hvorfor skal der altid plantes blomster i krukkerne? Nogle krukker er så pæne i sig selv, at det er en skam at plante i dem. Din krukke har den perfekte facon til at stå som et kunstværk i haven.
  Jeg kan godt forstå, at annekset er populært.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, at du også synes, krukken er fin, som den er. Jeg kan godt lide den slags små eyecatchers i bedene - ikke for meget, men velvalgte og velplacerede.

   Slet
 4. Annekset er blevet et meget hyggeligt bidrag til jeres øvrige kvadratmeter og jeg forstår godt det bliver brugt flittigt - af både to- og firbenede:)
  Maj har været en arbejdsmåned i haven, i hvert fald ikke vejr til stillesidning og megen hygge. Man foretager nogle commando-raids - og skynder sig ind igen. Her regner det i dag, men ellers har vi vist haft mere tørvejr end Jylland, så vi har nået en del.
  Uanset så ser både krudt og ukrudt godt ud og den flotte krukke midt i det grønne er bare en fin kombination!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Commando-raids! Det er da lige, hvad det er! Fuld fart frem - og så trække sig tilbage i en fart.

   Slet
 5. Der er så flot grønt derude, og krukken i alt det grønne er et smukt eksempel. Hvis bare vejret var liiidt varmere, så ville jeg elske at være i haven. Nu er jeg helt ærligt lidt vejr-knotten og bliver inde. (Jeg kan på mange måder godt forstå, at annekset er populært, for solbadning med veninderne er lissom osse sat på standby).
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne også ønske mig noget lunere og mere tørt vejr - lysten til at komme ud er ikke den samme, når alting er så vådt.

   Slet
 6. Tillykke med annekset! Det er blevet meget hyggeligt. Meget flot med den store krukke blandet alt det grønne. Både krukken og det grønne fremhæves så fint i forhold til hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Der er meget at glæde sig over derude lige nu!

   Slet