torsdag den 13. maj 2021

Endelig grønnes det

Efter masser af regn - jeg har ingen ide om, hvor meget - sker der endelig noget i haven. Det grønnes! Stauderne får fylde, hækken bliver grøn, plænen bliver pæn - og bedene fyldes af ukrudt!


Jeg har fået græsset slået - det pyntede mere end meget! Det var på høje tid at der kom gang i maskinen. 

Den var godt nok lidt morgensur, havetraktoren - vi var bestemt ikke gode venner. For at sige det rent ud, så kørte den elendigt - hakkede og hostede, spruttede og protesterede. Jeg tænkte, den nok lige skulle være varm - og at bondemanden ville komme og trylle, hvis han mente, der var noget galt. Men først da motoren gav et ordentlig knald, og jeg forskrækket stoppede dyret, viste ham bondeknolden sig grinende - hidkaldt af skuddet. Trylle, det kunne han heldigvis - det var vist noget med tændrøret? - og kort tid efter kunne jeg fortsætte med en havetraktor i super humør. Nu spandt den som katten, og vi fik færdiggjort arbejdet i fred og fordragelighed. 


Søndagen blev brugt på at nusse i drivhuset. Jeg fik hentet tomatplanter hos min sædvanlige leverandør. Kirsten har 3 glashuse, hvor hun i 2 af dem producerer tomater, agurker og sommerblomster, som hun sælger hjemmefra det store, smukke drivhus. Hun plejer at have omkring 50 forskellige tomatsorter, og det er altid en svir at se og udvælge årets planter og få en god snak med Kirsten. I år lod jeg mig også friste af det fine udvalg af sommerblomster (der var jo lige det med mine tomme krukker...).

Vel hjemkommet med alle mine skatte, plantede jeg sommerblomsterne i krukkerne, og gjorde bedene i drivhuset klar til plantningen af tomaterne. I dag kan jeg så plante de 11 tomater i bede og krukker - så er sæsonen for alvor i gang!


I den anden ende af haven, hvor jeg længe - alt for længe - har kigget på et område med bar, sort jord, er der endelig ved at ske noget. Græsset er ved at komme! Også i det nye bed med broget ahorn, hortensia og div. stauder begynder der er ske lidt - jeg er så utålmodig! Kejserkronerne har stået der i mange år - og de får lov at blive. Tulipanerne ved jeg ikke, hvor kommer fra - de dukkede ligesom bare op. Bagerst i bedet er der rigtig godt gang i liljekonvallerne - det ser ud som om, der kommer en del blomster i år.


Status på anneks: vi er begyndt at flytte møbler ind! I aftes kom sofa, tæppe, et halvt skab og en kommode på plads - og mellembarnet har sovet derude i nat. I dag får hun forstærkninger på besøg i form af nogle veninder, og så vil de male udendørs og indvie huset med en sleep-over. 

Nu venter 4 dejlige fridage, hvor jeg håber at nå en masse i haven. Jeg mangler fortsat køkkenhaven, at grave et nyt bed færdigt, bedkanterne trænger virkelig til at blive ordnet og så er der jo alt det ukrudt, som vælter op i bedene, som kunne bruge lidt opmærksomhed....

8 kommentarer:

 1. Ja vi havenørder keder os aldrig, heldigvis :) Ukrudtet skal nok give os arbejde. Det er så dejligt, når græsset er klippet for første gang, godt bondemanden kunne klare problemet med havetraktoren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og plænen trænger allerede igen, men den er for våd. Det er sent, jeg er kommet i gang med at slå græsset, men det skal nok blive fint.

   Slet
 2. Det grønnes i øjeblikket, så det er en fryd. Hvor er det smukt med det store træ, du har.
  Hvor må det være skønt for de unge mennesker at have det lækre anneks. Og dejligt for jer, at kunne give dem sådan en oplevelse.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åbningsaften i annekset var i al fald en succes! Der blev hygget. Der er allerede lagt planer for i aften og næste weekend....

   Slet
 3. Ja vi keder os aldrig når det er havetid. Her er ukrudtet, især præstelus, ved at titte op over diverse løgblade. Men det grønnes og blomsterne stråler, herligt at være i haven.
  Lyder som jeres anneks nok skal blive flittigt brugt. Super ide I har fået der.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. De er i al fald godt i gang med at bruge annekset - det er blevet indviet!

   Slet
 4. Godt du har nogle fridage, der er vist rigeligt at bruge dem på. Det er dejligt at få slået græsset, men så bliver bedkanterne pludselig så synlige, og sådan er det med det hele. Ingen ende på alt det vi kan finde på fra nu af og langt ind i efteråret, men det er jo hyggeligt arbejde - det meste.
  Drivhuset ser godt ud og dine tomater vil blive glade for at vokse der, midt i alt det grønne.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt det med bedkanterne - at skære kanter er virkelig et hadejob, og de seneste år har jeg undladt det, men i år er jeg nødt til at gøre en indsats, for de trænger!

   Slet