tirsdag den 25. maj 2021

Overflod

Når man selv sår, prikler og nurser sine sommerblomster, står man en dag i maj med store mængder potter med guld - også selvom planen egentlig var, at der i år ikke skulle laves ret mange sommerblomster. 

Jeg er sådan indrettet at alle frø i brevet bliver sået. Alle såede frø, som spirer, bliver priklet. Og alle priklede planter bliver passet og plejet. Og så ender man altså med overflod! Og det er faktisk ikke så tosset endda, når man nu har et helt, nyt bed, som skal fyldes!


Hvilken fornøjelse at fordele de mange potter i bedet - og bare fråse! 


Og nu er jeg færdig med at se på bar jord og bunker af kompost. Bedet er plantet til med cosmos, solsikker, frøkenhat, dahlia og løvemund - alt sammen i hvidt, lime og måneskinsgult. 


Nu krydser jeg bare fingre for, at regnen ikke får slået de små puds i stykker. 

Kom sol, kom varme, kom sommer!


P.S. Ja, der blev nogle til overs - dem finder jeg plads til et andet sted :-)

12 kommentarer:

 1. Hold da op du er flittig med at så og prikle, men det er jo meget godt, når du har et nyt bed, der skal fyldes. Jeg kommer ikke til Kolding Grundlovsdag, jeg kan kun om lørdagen, og der er venteliste. Om søndagen får jeg havegæster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt med Kolding, men det skal jo passe ind i planerne! Ja, det var det tomme bed, som satte gang projekt sommerblomster. Jeg syntes, jeg havde brugt så mange penge på kastanjehegns-bedet, at jeg var nødt til at finde en billigere løsning til dette bed i år. Så må vi se, hvad der sker til næste år.

   Slet
 2. Du går sandelig til stålet med dine sommerblomster - sikken en flot forsamling! Det nye bed kan vist slet ikke undgå at blive en hamrende succés - jeg ser det allerede for mig - og det må være en skøn følelse at have så mange fine planter at arbejde med.
  Flot arbejde!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fantastisk sådan at fråse i blomster! De ser heldigvis ud til at have overlevet den voldsomme regn, nu får de forhåbentlig sol til at komme sig!

   Slet
 3. WOW, det bliver et flot fråsebed. Jeg glæder mig til at se billeder senere på 'sommeren'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at se, hvad det kan blive til!

   Slet
 4. orv, det bliver et flot bed.. og jeg kender det der med at få sået og priklet for mange. Bare jeg havde sådan et frisk og "bart" bed at plante sommerblomster ud i. jeg planter i hullerne, løgene laver efterhånden som de visner ned.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt laver jeg et skærebed med mine sommerblomster, men nu har jeg forsøgt at komponere et harmonisk bed - det bliver spændende at følge udviklingen.

   Slet
 5. Det bliver en dejlig tid med at kigge på alle de små planter, der gror, og glæde sig til blomsterne. Det er nogle gode farver du har valgt. Det bliver et flot bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det håber jeg! Jeg har været lidt bekymret i den forløbne uge, hvor regnen har stået ned, men det ser ud til, at det meste har klaret den. Nu får de forhåbentlig lidt sol til at komme sig i!

   Slet
 6. Hvor er det imponerende at se dine mange hjemmelavede cosmos, solsikker, frøkenhat, dahlia og løvemund! Det bliver et imponerende bed, når alt blomstrer. Du må endelig vise billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok vise billeder undervejs - i dag har jeg udskiftet nogen af planterne, som var bukket under for regnvejret. Jeg håber, at det bliver ved det!

   Slet