søndag den 7. marts 2021

Projektet 2021

Nu forsøger jeg at puste liv i bloggen igen - min musearm er meget bedre, så med lidt forsigtighed går det ok.


Mens computerarbejdet har været udfordret, har jeg heldigvis ikke haft problemer i forhold til alt muligt andet, så jeg er i gang med oprydningen i haven. Nogle bede er klar, sensommerbedet er næsten plantet til igen efter at være blevet udvidet i efteråret og de første forårstegn nydes i fulde drag.

              

Den ene ende af haven, hvor vi fældede den store eg, ligger fortsat hen i kaos. Stubben er gravet lidt fri og venter på en stubfræser, som forhåbentlig kommer i morgen. Det er noget af et krater. Planerne for området tager form, men er ikke helt på plads endnu.

Men alt det er blevet overskygget af et nyt projekt, som vist må siges at være Projektet 2021! Lidt spontant har vi kastet os ud i det - noget af et vanvidsprojekt. Vi har forelsket os, og som bekendt gør kærlighed blind, sætter almindelig dømmekraft ud af funktion og ikke mindst overvinder den alt! Vi har kastet vores kærlighed på et anneks - som skal pilles ned og flyttes hjem i haven! 16 kvadratmeter bjælkehytte.

Hytten skal placeres på legepladsen, østligst i haven. Den skal fungere som ungdomshus. Et sted, hvor matriklens unge mennesker kan hygge sig med deres venner - et alternativ til at hænge ud på idrætspladsen eller byens legepladser. Teenagerne har ikke rigtig nogen steder at mødes, og vi har ofte snakket om, at det ville være rart at have et sted, hvor de kunne være. 

Så da snakken i sidste uge igen faldt i den retning, tjekkede vi DBA for at se på muligheder og priser. Og her var der netop lagt det fineste lille hus op, som vi næsten kunne få for at tage det. Vi kørte de 90 km ud for at se på det, kontaktede en vognmand, men endte med løsningen, som indbefattede familien, traktor og vogn samt masser af værktøj og muskelarbejde.

I går lørdag gik vi i gang. Bilerne var pakket med varmt tøj, masser af mad og bævende hjerter - var det mon muligt? Vi startede kl. 10.30 og brugte de første par timer+ på at få taget delt i 2 og båret ud - det var absolut den største udfordring. Det holdt virkelig hårdt, men ved fælles hjælp lykkedes det.

Da først taget var væk, var det som at skille legoklodser fra hinanden, og det gik forholdsvis nemt, så da klokken var 15, var vi færdige - inklusiv både frokost- og kaffepause.

Nu har vi så et anneks stående i tusinde stykker! Opgaven er 'bare' at samle det igen. Det bliver ikke en mindre udfordring, men kommer tid, kommer råd - håber vi! Ingen tvivl om, at vi har gabt over lige vel rigeligt - forhåbentlig kommer vi i mål.


22 kommentarer:

 1. Det er dejligt at høre, at armen har det bedre, og at høre fra dig igen.
  Og så må jeg bare sige: WOOOOOW! Hold da helt op for en god ide og sikken en løsning. Jeg er (u)klædeligt misundelig, for det er dog et skønt bjælkehus, og jeg glæder mig til at følge udviklingen, når det kommer på plads.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Armen funker igen takket været fyssen, rollermouse og hævesænkebord! Så nu kommer der gang i bloggen igen.
   Vi er i fuld gang med planerne for huset og området - lige nu er det lidt som et åbent sår, men der tænkes tanker om lækkert kastanjehegn, terrasse og smukke bede. Vi er blevet enige om, hvor huset skal genopføres, legehuset er fjernet, så vi skal i gang med noget fundament. Arbejdsløse bliver vi ikke lige med det første!

   Slet
 2. Pøj pøj med det (endog meget) spændende projekt. Vi glæder os til at følge med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt! Vi glæder os til at få huset genopført - piger tænker indretning og terrasse, og jeg er optaget af området omkring, men i første omgang handler det om fundament!

   Slet
 3. Godt din museskade er i bedring.
  For det er da noget af et arbejde I har kaster jer ud i.. woow.. Men det bliver super skønt for de unge når i er færdige. Og det ku da være I voksne osse kunne få lov at bruge en gang imellem.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi voksne kommer nok til at snige os ind omkring! Vi er i al fald nødt til at have en ordentlig indvielsesfest med de gode folk, som har hjulpet - de brugte mange kræfter på at pille ned! Desuden er jeg allerede begyndt at lægge planer for huset, når pigerne er flyttet hjemmefra.....

   Slet
 4. Dejligt at din musearm har det bedre!
  Sikke et spændende projekt I har kastet jer over - en rigtig god idé at skabe et ungdomshus i haven. Hvor bliver det flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, det bliver fint - og at det bliver brugt til formålet! Vi drømmer vist alle om skønne sommeraftner med unge mennesker i haven! Det kan blive rigtig godt!

   Slet
 5. Wow hvor skønt med den hytte, jeg kan godt forstå, at I slog til, den ser fin ud.
  Godt du er klar på bloggen igen, held og lykke med projektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det får vi vist brug for ;-)

   Slet
 6. Ja, kærlighed gør blind, men I har da også en god del fornuft med i dette store projekt. Et ungdomshus er da en fremragende idé, og I har styr på det rent praktiske kan jeg se. Super effektivt!
  Selve huset ser hyggeligt ud og så får I mulighed for at tage i sommerhus - på egen matrikel. Det ender med de unge mennesker slet ikke vil flytte hjemmefra:)
  Godt din arm er i bedring!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sommerhus på egen matrikel - det er smart! Ja, det kan være, de bliver hængende...

   Slet
 7. uha... Spændende projekt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget! Bare vi kan gabe over det - men jeg tror, det kan blive rigtig godt!

   Slet
 8. Det er godt nok et fint hus jeg kan godt forstå at i blev forelsket i det. Det bliver spændene og se det når i er færdige
  :) Hilsen søs

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber, det er klar til sommer - så må I jo komme og kigge!

   Slet
 9. Dejligt at det går godt med armen, det lyder som om, at det er nu der skal ske en masse. Sikke da et fint hus, det kan jeg godt forstå, at I ikke kunne stå for :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er nok at gå i gang med - men jeg tror, det kan blive fint!

   Slet
 10. Dejligt at høre, det går godt med din arm.
  Det er da alletiders, at I laver et sted, hvor jeres unge mennesker kan få lov til at hygge sig med vennerne. Og så kan det vel være et fællesprojekt, som I kan arbejde på i sommer.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop! Et fællesprojekt - det glæder vi os til! Det er altid sjovt med den slags projekter, hvor alle hjælper til.

   Slet
 11. Sikke en fed opgave. Det kunne have været her :)))))
  Glæder mig til at se i har fået det samlet og gjort klar til ungdoms hybel.

  Klem og god dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til det er samlet! Det skal indrettes med genbrug, jeg ved jo fra dig, at hvid maling kan gøre underværker - det skal nok blive godt!

   Slet