lørdag den 2. januar 2021

Vinterligt

Det er ikke sådan rigtig winterwonderland, men en lille snert har vi da fået. Vi stod op til 4 minusgrader og tåge, så haven er klædt i et strejf af hvidt.

Det er noget andet end en drivvåd plæne og dryp i nakken.

Det er sådan en dag, jeg er glad for, at jeg ikke fik klippet stauder ned i efteråret, for det giver nogle fine motiver med frost i skægget.

Faktisk er det bloggens fødselsdag! I dag er det 7 år siden jeg udgav mit første indlæg. Da vidste jeg intet om, at bloggen ville bringe så mange glæder, inspiration og nye bekendtskaber med sig. Det var en helt ny verden, som åbnede sig for mig, for pludselig var jeg en del af et haveblogfællesskab, som jeg har haft uendelig meget glæde af siden. Det har sat præg på min have og mig - det er faktisk ret vildt. Tak for det, kære medhavebloggere! 

Og TAK til jer mine læsere for at kigge herind - for kommentarer, spørgsmål og engagement - det er i høj grad med til at holde bloggen i live! Og i live det er den - og det forbliver den, selvom jeg ind imellem tager en pause fra skriveriet. Fredes have har taget hul på en ny sæson - den 8. - wii!

Årets cyklus, gentagelser, nye projekter, opdateringer, sol, vind og nedbør - men mest af alt skal bloggen fortsat afspejle, at min have er min lille del af verden, hvor der er plads til glæde, kreativitet og forundring. Et sted, hvis liv og udtryk er under evig forandring og alligevel altid det samme. Mit sted.

10 kommentarer:

 1. Jamen tillykke med fødselsdagen og et rigtig godt nytår til dig!
  Det er helt forfriskende med sådan et strejf af frost og haven ser anderledes ud på én gang.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nytår til dig Ulla! Det er virkelig forfriskende med lidt frost - den smule hvide lyser virkelig op.

   Slet
 2. Ja det pynter altsammen, selvom det er lidt. Her har solen forsøgt at trænge igennem, det lykkedes ikke. Tillykke med blogfødselsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik faktisk rigtig fin sol her, men den forsvandt i tågen, da vi kørte sydpå.

   Slet
 3. Helt underbara bilder! Frostigt och vackert! GOD fortsättning till dig på det nya året...
  Kram från ett grått Öland & Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det var rigtigt fint med frost i haven. Senere kom solen også. Jeg håber, I også får noget vintervejr på Ôland.

   Slet
 4. tillykke med følds`dagen.
  Så fint med rim frost.. her har det været tåget og rodet omkring frysepunktet. Men på et tidspunkt kunne man fornemme solen prøvede at komme igennem. Det lykkes bare ikke , desværre.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var fint! I dag har vi fået lidt sne, så måske bliver det lidt vinter til Danmark i år? I går kom solen også frem her - det gjorde det ekstra fint!

   Slet
 5. Tillykke og sikken en fin dag at fejre det med.
  Vi havde kun en anelse af is på vandbaljen, så det må have været ned på frysepunktet, måske endda -1. Det ser ellers godt ud hos dig og dine staudetoppe. (Jeg klipper aldrig før jeg kan fornemme at foråret er på vej.)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vågnede til -4,3 faktisk, så vi havde reel frost - og hvor var det fint! Jeg må indrømme, jeg rigtig godt kan lide, når jeg får klippet staudetoppene ned i efteråret, fordi det er så nemt til foråret! Det gør det også muligt at få lagt topdressing ud i løbet af vinteren, og så ser det bare så færdigt og ordentligt ud. Men når jeg nu ikke har fået det gjort, er det også fint! Især da med rimfrost og sne. Og så er det jo godt få småkravl og fuglene, så alt er godt :-)

   Slet