søndag den 3. januar 2021

Tid til årets første...

Vi kan jo lige så godt komme i gang, ikk'? I al fald tog vi i går hul på den nye sæson med både årets første havebesøg & ditto udendørs kaffe. Begge dele vældig hyggeligt!

Rosenhave med et smukt spejlbassin og et stort staudebed i baggrunden.

Mine søskende med påhæng og vi havde sat hinanden stævne i det sønderjyske for at gå en tur sammen. Vi undgår at mødes indendørs for tiden. Det lykkedes at samle 4/5 af flokken, og vi nød hinandens selskab omkring Gråsten Slot. 

Slottet ligger smukt ved søer og skove - og midt i en smuk park.

Selvom haven ved slottet naturligvis er smukkest i farver om sommeren, er der bestemt noget at se og nyde også på denne tid af året. 

Foran terrassen står flere af disse smukke terrakotta krukker. I baggrunden søen og Gråsten. 

Parken er offentlig tilgængelig, når der ikke er nogen hjemme. Her er udsigten fra terrassen ud over den største af søerne.

Op ad muren stod roser med fine knopper. Der er navneskilte ved alle roserne i parken.

Solen så vi ikke så meget til, men snakken gik, og det var skønt at blive opdateret på hinandens liv. Mange andre gjorde det samme som os. Både i skoven og i parken var der mange grupper af mennesker, men heldigvis var der god plads, og alle holdt afstand.


Slottet og området omkring er meget velholdt. Parken er ikke kun store plæner, søer og gamle træer. Der er de flotteste staudebede og rosenhaver. I sommers blev den nyrenoverede køkkenhave åbnet. Den ville jeg gerne have set, men den var desværre låst af. Så vi er nødt til at gentage besøget, for den så spændende ud hen over plankeværket.


De fleste stauder står endnu med top, og det har også sin charme. Der er forskellige strukturer, højde og nuancer - og det er tydeligt at se, hvordan bedene er bygget op. Jeg har set bedene i fuld blomst - de er fantastiske!


Denne gruppe stauder lyste smukt op med sin sølvgrå farve - der var desværre ikke noget navn, men vi gættede på, at det var en krydderurt, for den havde en fantastisk duft. Er der nogen, som har et bud på et navn?


Efter turen rundt i parken blev der dækket op med dug, tæpper og puder, og så kom den medbragte kaffe på bordet. Vi sad faktisk til termokanderne var tømte og fik vendt verdenssituationen - det er da helt godt sådan en 2. januar!

18 kommentarer:

 1. Det lyder som en vældig god idé, det var heldigvis også dejligt stille i går. Jeg nåede ikke slotsparken, da vi var der for omkring 10 år siden, vi havde lejet et sommerhus med hele familien, før der kom børnebørn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så dejligt at se dem igen! Kombinereret med frisk luft og have var bare et ekstra plus :-)

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige billeder fra jeres tur. Jeg har kun set billeder fra Gråsten Slot med kongefamilien, så det var spændende rigtigt at se den smukke park.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk en rigtig fin have - den er et besøg værd!

   Slet
 3. gode billeder :), den have står også på min besøgsliste for i år :) - godt nytår

  SvarSlet
 4. Hyggeligt med sådan en udendørs komsammen i smukke omgivelser. Urten kunne godt ligne perovskia, som også kaldes russisk salvie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må på jagt efter russisk salvie - tak for hjælpen!

   Slet
 5. God ide med at mødes i det fri, og gå ture og drikke kaffe.
  jeg har været på Gråsten for år tilbage og kunne faktisk tænke mig at komme der igen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, den nye køkkenhave er et besøg værd! Det er i det hele taget et dejligt sted - og man kan kombinere havebesøget med en tur i skoven.

   Slet
 6. Supergod ide :-) så fik I også set parken om vinteren. Jeg så den for et par år siden om sommeren, og den må være helt anderledes nu. Staudebedene ser ret godt ud med både struktur og farver.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en anden oplevelse nu, men bestemt spændende.

   Slet
 7. Det ser sååå hyggeligt ud. - Smukke billeder.
  Gode nytårshilsener fra Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maria - det var mega hyggeligt!

   Slet
 8. Det lyder dejligt med en frisk familietur. Jeg vil helt sikkert besøge slotshaven hvis jeg engang kommer på de kanter.
  Marie har ret - Det er Perovskia - en af mine favoritter - som I så, den er fantastisk smuk med sine grå stængler og meget blå blomster :-)
  Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven er bestemt et besøg værd! Tak for navnet - jeg må på jagt!

   Slet
 9. Dejlige billeder fra Gråsten Slot, hvor jeg aldrig har været, men det er skrevet på besøgslisten. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven er bestemt et besøg værd - og sammen med mange andre dejlige steder i området - Augustenborg, Flensborg Fjord og Dybbøl skulle der være stof nok til en sommerudflugt :-)

   Slet