torsdag den 1. juli 2021

Sommervibes

The Generous Gardener i pavillonen

Efter nogle temmelig hektiske uger med skoleårets afslutning, forberedelser og ikke mindst åben have puster jeg nu ud - den står på sommerferie! Samtidig med at vi i dag tager hul på juli måned - højsommer! Husstandens unge mennesker skal arbejde, og vi har planer om en udlandstur alle sammen i efteråret, så den danske sommer skal nydes på egen matrikel - staycation! Det bliver så skønt.

Men tilbage til weekendens åben have! Første gang vi har prøvet det. Det var gode og travle dage op til - og vi blev faktisk klar! Haven stod skarp, grøn og frodig, da lørdagen oprandt. Men lørdagen blev stille - faktisk så stille, at jeg fik bundet en stor krans af lodden løvefod!Der kom gæster - og det var virkelig hyggeligt og dejligt, men alligevel så få, at jeg mærkede en snert af skuffelse.

Til gengæld blev søndagen travl - der var folk i haven, fra vi åbnede kl. 10 til efter lukketid kl. 17! Det var sjovt! Der var masser af gode havesnakke, og det var bare en rigtig god oplevelse!

Der var dejlige gensyn med bloggerne Fru Friis (Frøbo) og Vivi (Mit grønne univers), lokale havefolk, folk langvejs fra, en kollega og folk, som kendte haven fra bloggen og instagram. 

Så da søndagen var slut, kunne jeg se tilbage på en fantastisk weekend med åben have - at dele mit lille sted med positive og haveglade mennesker har været en helt igennem skøn oplevelse. Tusinde tak til jer som kom forbi!

Det med åben have kunne vi måske godt overveje at gøre igen!

9 kommentarer:

 1. Det var et flot fremmøde - det kan nemt svinge fra lørdag til søndag er min erfaring, så jeg håber, du har mod på at åbne igen og få god respons på din smukke have - den står vel nok grøn og frodig.
  Resultatet af den stille lørdag er SMUK! Kan den mon tørre og holde sig?
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror godt, vi kan finde på at holde åben have igen - den er allersmukkest i juni, synes jeg - grøn og frodig.
   Kransen tørrer fint ind. Den bliver lidt mørkere gul, jeg plejer at have min hængende på den overdækkede helt til næste sommer, hvor jeg binder en ny!

   Slet
 2. Det er dejligt med åben have, ja hvis der altså kommer nogen, man bliver noget skuffet, hvis der ikke gør. Heldigvis kom der hos dig om søndagen. Herovre inviterer jeg ikke mere til åben have, for der kommer ikke nogen, så heller lade være end blive skuffet. Det er heldigvis nemmere på fastlandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok nemmere på fastlandet, det tror jeg, du har ret i. Men mon ikke du har fundet den rette vej for gæster i haven med efter aftale? Jeg husker det som om, du havde en del gæster sidste år? Så lidt åben have har du vel altid :-)

   Slet
 3. Pudsigt med den store forskel på lørdag og søndag. men godt der kom flere om søndagen.
  Smukke kranse. Kan løvefoden holde sig, jeg går ud fra akelejekransen sagtens kan. jeg er forresten i gang med at klippe akelejer ned. Måske skulle jeg prøve at lave en krans osse?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker, de mange studenterfester gjorde lidt mht. lørdag - men derudover er det lidt pudsigt med forskellen.
   Løvefoden tørrer fint op i en lidt mørkere gul farve - min plejer at hænge på den overdækkede terrasse til næste sommer, hvor jeg binder en ny. Det er første gang jeg har bundet med akelejerne, så jeg er lidt spændt på, hvordan den arter sig. Men den er god at binde med - det går stærkt!

   Slet
 4. Flotte kranse du har fået strikket sammen! Bare lækre.
  Også godt at høre om din åbne have, det meste var da heldigvis positivt! Og haven har vel aldrig været smukkere end nu hvor I skal holde ferien hjemme. Win-win simpelthen.

  Rigtig god sommerferie!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er dejligt at være hjemme hen over sommeren - så kan man rigtig nyde haven! Vi holder faktisk altid staycation, bortset fra en lille 3-dages tur - det er svært at komme hjemmefra dyr, vandingsmaskiner og en høst forude, men det gør ikke noget - vi kan jo lide det sådan :-)

   Slet